I det fynske folks tjeneste

Togene er ramt af massive regnproblemer

Lørdagens skybrud betyder massive forsinkelser og aflysninger for toge og busser.

Tog og buspassagerer må forvente massive forsinkelser og aflyste tog søndag, efter at et voldsomt skybrud ramte store dele af Sjælland lørdag aften.

- Vi kører med forsinkelser og ændringer og har været hårdt ramt ligesom alle andre i københavnsområdet, siger pressevagt Jannik Preisler fra DSB.

Især store regnmængder på strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Østerport giver forsinkelser og aflysninger for både landsdækkende InterCity- og InterCityLyntog og S-tog, oplyser DSB.

- Det er et kritisk sted, siger han.

Togdriften til Københavns Lufthavn har været afbrudt det meste af morgenen, hvilket har skabt problemer for de mange danskere, som skal på ferie i dag. Men togene kan nu atter køre.

- Den seneste gode udvikling er, at Banedanmark har pumpet vand op på strækningen fra Kastrup Lufthavn og til Hovedbanegården, så vi kan køre vores InterCity og Lyntog rundt omkring i landet igen - men med forsinkelser, siger Jannik Preisler.

IC-togene fra Sjælland mod Fyn og Jylland kører med ændringer på grund af vejret.

Regionaltogene mellem Østerport og Roskilde/Ringsted er aflyst søndag. I stedet får regionaltoget til og fra Nykøbing Falster ekstra stop på flere stationer, men kører kun til Høje Taastrup. Her vil passagerne blive samlet op af IC-toget.

Togene mellem Kalundborg og København kører kun til Roskilde, hvor passagererne ligeledes bliver taget med af IC-togene.

Alle S-tog mellem Hellerup og København H og mellem Dybbølsbro og Valby er aflyst. S-togslinjerne A-C har 20 minutters drift, mens linje F er aflyst. Movias busser kører, men også med forsinkelser.

Den københavnske metro kører uden problemer.

Højttalersystemerne på stationerne i hele landet er ude af drift, ligesom infoskærmene virker langsomt og ikke nødvendigvis er opdaterede.

DSB ved endnu ikke, hvornår problemerne er løst, men opfordrer til at følge med på http://www.dsb.dk eller på http://www.facebook.com/omdsb.