Tusinder af trafikofre registreres ikke

Officielt kvæstes omkring 9.000 mennesker i trafikken hvert år. Men det tal er en underdrivelse, fordi det alene er baseret på politiets registreringer. Statistik fra sygehusene i Esbjerg og Odense viser, at langt flere kommer alvorligere eller lettere til skade.

-

Officielt kvæstes omkring 9.000 mennesker i trafikken hvert år. Men det tal er en underdrivelse, fordi det alene er baseret på politiets registreringer. Statistik fra sygehusene i Esbjerg og Odense viser, at langt flere kommer alvorligere eller lettere til skade, skriver Politiken.

I stedet for politiets rapporter er materialet fra de to byer baseret på skadestuernes optegnelser. Og hvis forholdene i Esbjerg og Odense ligner vilkårene i resten af landet, er det snarere 45.000 personer, der skades i trafikken på landsplan.
\"Tallene viser ikke kun, at den nuværende statistik er
misvisende\", siger overlæge, lic.med. fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital Jens Lauritsen. \"Men med en ikke-dækkende statistik bliver indsatsen mod trafikulykkerne heller ikke effektiv\", fastslår han.

/ritzau/