Ungdomspartier klar til valgfest

De politiske ungdomsorganisationer er klar til valgfest. Uanset valgresultatet vil de unge politikere være klar med kolde øller og høj musik til aftenen.

-

De politiske ungdomsorganisationer er klar til valgfest. Uanset valgresultatet vil de unge politikere være klar med kolde øller og høj musik til aftenen.


DSU klar med pomp og pragt
DSU holder som sædvanlig valgfest i partiets lokaler på Mageløs i Odense. Og selvom meningsmålingerne tegner mere til gravøl end champagne for de unge socialdemokrater, er lokalerne pyntet op til fest.


\"Vi har gjort klar til fest og valgsejr. Det bliver med den sædvanlige pomp og pagt. Vi har lejet storskærme og regner med at blive 50-100 mennesker\", siger Lene Rasmussen, der er formand for DSU i Odense.


Tradition for at mødes efter valget
Ungdomsorganisationerne i Odense har tradition for at mødes når valgresultatet er kendt. Og både VU og KU er velkomne uanset valgresultatet.


\"Jeg kan da ikke udelukke, at stemningen kan blive ødelagt i løbet af aftenen. Men de andre organisationer er stadig velkomne. Vi må give dem plads til at juble, hvis meningsmålingerne får ret\", siger Lene Rasmussen.


KU vil mobbe DSU
Hos KU føler de sig ret sikre på sejren. \"Vi skal ud og mobbe DSU når vi har vundet\", siger Michael Nielsen fra Konservativ Ungdom. \"Vi skal synge et par sange og drikke nogen af deres bajere. Det gjorde de sidste gang og denne gang er det vores tur\", griner han.


Valgplakaterne skal ned først
Venstres ungdom har også champagne på køl. De har dog planlagt at fjerne alle valgplakaterne inden der skal være fest. \"Vi mødes klokken 1800 og så kører vi ud i byen og fjerner valgplakater\", siger Jane Marie Jegind. Hun regner med at festen hos VU kommer igang ved 21-22 tiden. Så starter festen til gengæld med live musik leveret at unge venstrefolk, dog forstærket med et par musikere ude fra byen.


Kan godt huske nedtur
Venstres Ungdoms tidligere formand Lars Møllerhøj opfordrer dog alle til at holde lidt igen med drillerierne.
\"Jeg kan godt huske hvordan vi havde det for fire år siden. Der havde vi ikke brug nogen der sang slagsange ude på gaden\", siger han.


Men alle Odenses politiske ungdomsorganisationer er dog enige om, at man mødes og ønsker hinanden tillykke eller bedre held næste gang, alt efter resultatet. Uanset resultatet kan de også allesammen love at der bliver drukket et par bajere i løbet af imorgen aften.