I det fynske folks tjeneste

Vi bliver ældre og lykkeligere

00:42

1 af 2

Det er budskabet i en ny bog skrevet af professor Kaare Christensen, leder af Dansk Center for Aldersforskning på Syddansk Universitet i Odense.

Den gennemsnitlige levealder er øget med over 6 måneder for mænd og 9 måneder år for kvinder. Det er vel at mærke en ændring der er sket i løbet af bare et år.

Og ikke nok med at vi lever længere. Vores forbedrede sundhed får os til at føle os yngre end før.

Arne Warming fra Odense er et eksempel på det.

Han er 76 år gammel, men han er fysisk og socialt aktiv. Han løber ture i en løbeklub, går jævnligt i træningscenter og svømmer en gang i mellem. Derudover går han lange ture med sin hund hver dag.

- Jeg skal ud at røre mig mindst en gang om dagen. Man får det godt af det og oplever en masse: Årstiderne, naturen og det sociale betyder utroligt meget. Jeg løber jo i en god løbeklub.

Arne Warming kan også genkende det med, at ældre føler sig yngre end de er. Og han har jævnaldrede, der oplever det samme.

- Jeg føler mig vel omkring 10 år yngre end de 76 år, siger han.

Hans gode råd til at få en god alderdom er:

- Man skal bevæge sig hver eneste dag og have noget aktivt at gå til, hvadenten det er at gå, løbe, svømme, eller hvad man har lyst til. Man skal gøre et eller andet hver dag. Jeg har en lille hund, jeg går med. Det hjælper også noget, siger han.

 

08:10

Indslag om forskning i ældres trivsel og interview med Arne Warming

Luk video