I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen inden VM-kvartfinale: Jeg har steppet op

Der spilles fredag fire kvartfinaler med dansk deltagelse ved VM i badminton i Glasgow. Og den fynske badmintonspiller Viktor Axelsen er klar til sin kvartfinale.

Foto: RUSSELL CHEYNE

Her venter Chou Tien Chen fra Taiwan, og fynboen fortæller, at han føler sig godt tilpas efter de tre første VM-kampe.

 - Jeg kom ind med ro og god fokus i de første to kampe, men nok lidt for meget ro. Men jeg fik heldigvis steppet et gear mere op i tredjerundekampen og fik mere fart i spillet.

 - Jeg følte mig mere klar og befandt mig bedre på banen end i de to andre kampe, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse.

Læs også Axelsen opdagede ikke, han blev snydt: - Det må ikke kunne ske

Axelsen og Chou Tien Chen har mødt hinanden flere gange, og det er kun blevet til et enkelt dansk nederlag indtil videre.

 I første runde vandt Axelsen i tre sæt over japanske Takuma Ueda, i anden runde blev det til en sejr i to sæt over finske Eetu Heino, inden danskeren torsdag fandt storspillet frem og slog Ng Ka Long Angus fra Hongkong i to sæt.

 Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen spiller også kvartfinale fredag, hvor modstanderne er Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto fra Japan.

 Det samme gør Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, som møder det japanske par Takeshi Kamura og Keogo Sonoda, mens Mathias Boe og Carsten Mogensen får kinesisk modstand i form af Liu Cheng og Zhang Nan.
 
Axelsens kvartfinale spilles cirka klokken 13.00 fredag.