I det fynske folks tjeneste

Boye om rod i Odense & Co. - Det er ikke rart at se på

Det er ikke rart at se på den uorden, lyder det nu fra borgmester Anker Boye efter afsløringer af rod i vækstorganisationen Odense & Co. Men det er stadsdirektørens ansvar at få rettet op.

02:06

Odense Kommunes økonomiudvalg har netop afsluttet deres møde onsdag middag. Og et af punkterne på dagsordenen var en rapport, der viser et enormt rod i Odense Kommunes vækstorganisation Odense & Co. 

Hvordan kan det her overhovedet finde sted?

- Det kan jeg også godt spørge mig selv om, siger rådmand og medlem af Økonomiudvalget,  Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten til TV 2/FYN. 

01:46 Luk video

 

Læs også Ny rapport: Odense & Co. har begået lovbrud

Odense & Co har muligvis overtrådt offentlighedsloven, udbetalt uberettigede repræsentationsudgifter, glemt at journalisere vigtige dokumenter og ikke haft styr på, hvad kommunen fik for pengene.

Det viser en kritisk analyse af Odense & Co, som er bestilt af kommunens egen stadsdirektør, Stefan Andersen, og som TV2/ FYN allerede tirsdag omtalte. 

- Det er selvfølgelig ikke rart at se på, at der ikke er journaliseret rigtigt - og hvad der nu ellers har været af uorden i tingene. Men stadsdirektøren har betroet økonomiudvalget, at han har sat alle sejl ind på at få de her ting på plads, lyder det fra borgmester, Anker Boye (A).  

Det er stadsdirektørens ansvar at håndtere det her. 

Anker Boye, borgmester i Odense

Hvordan kan det her overhovedet finde sted?

- Jah, det kan vi jo alle diskutere. Men det er klart, at når man kigger på sagerne og får belyst dem og opdager, at ikke alt er som det skal være, så skal der rettes ind til højre i en fart. Jeg har helt tillid til at stadsdirektøren er i fuld gang med det, siger Anker Boye. 

Det er stadsdirektørens ansvar
Hvor kan man placere et ansvar?

- Det er stadsdirektørens ansvar at håndtere det her. Det er ham, der har opgaven - ligesom den tidligere stadsdirektør havde opgaven med Odense & Co.  Så derfor er jeg tilfreds med, at han i dag har givet os den her evaluering og orientering - og han er i fuld gang med at rette de her ting op, siger Anker Boye. 

Læs også Koncertsag overdrages til Statsforvaltningen

Rapporten viser, at kommunens vækstorganisation har haft massivt rod i sine papirer, har alvorlige trivselsproblemer og ikke har haft styr på, hvad kommunen egentlig har fået for de skattekroner, der er investeret i rockoncerter, events, robotter, festivals og andre vækstinitiativer som Odense & Co har stået bag i perioden fra start i januar 2014 og til efteråret 2015.

Synes du, at man kan tildele nogen et ansvar?

- Jeg vil sige det sådan, at jeg synes ikke, at den forhenværende stadsdirektør (Jørgen Clausen red.) i sin tid skulle  have bevilget rent administrativt fem millioner kroner til den her koncert (Sting og Paul Simon red.). Det synes jeg er en fejl, siger rådmand Brian Skov Nielsen.

Har du stadig tillid til den nuværende stadsdirektør?

- Ja, det har jeg.

02:32 Luk video

Det er meget alvorligt, og den manglende overholdelse af en lovfæstet forpligtelse er yderst kritisabel og uacceptabel, hedder i det rapporten.

Sagen med Sting - og Paul Simon-koncerten er nu overdraget til Statsforvaltningen. 

Hvad er Odense&Co

Odense&Co er et partnerskab mellem Odense Kommune, det private erhvervsliv og offentlige institutioner.

Odense&Co arbejder for at skabe effekt inden for de seks overordnede mål i Odenses vækstpolitik.
 De seks mål i Vækstpolitikken er:
  • 2 procent årlig vækst i produktiviteten
  • 10.000 flere private arbejdspladser
  • 2 procent årlig vækst i realindkomsten
  • Øget produktivitet
  • Øget bystolthed
  • Øget synlighed for Odense som by
På odense.dk hedder det:

Målopfyldelsen vil ske i forpligtende samarbejder med private og andre offentlige aktører. Vi lægger vægt på, at de aktiviteter og løsninger vi finansierer, har et klart og tydeligt sigte på at løfte et eller flere af de seks mål, og at vi går nye veje i forhold til det, der allerede er prøvet før.
Partnerskabstanken er helt central for vores arbejdsmetode – for kun gennem samarbejdet med andre når vi målene.