Lundsgaard Gods kan igen få gæster indenfor: - Det er rigtig, rigtig dejligt

Det har været en hård tur i corona-karrusselen for Lundsgaard Gods ved Kerteminde og deres kulturhus Anexet. Men nu er der ikke bare lys, men også masser af musik forude. Torsdag åbner årets Sommerfestival.

De fynske kulturinstitioner er kommet igennem corona-krisen med varierende held. En af dem, der har haft det særligt hårdt, er kulturhuset Anexet ved Lundsgaard Gods, Kerteminde. 

- Vi er faldet ned mellem alle stolene og kunne ikke få hjælpepakke. Vi tjente enten for meget eller for lidt, så det har været virkeligt hårdt, siger Vini Iuel fra Lundsgaard Gods. 

Men nu lysner det for enden af tunnellen, hvor der også venter en sommerfestival med jazz og klassisk musik. Festivalen åbner torsdag den 22. juli og byder på i alt syv koncerter og artist talks. Derudover er der både bobler og brunch, hvis gæsterne ikke har nok i den åndelige føde.

Fra staldbygning til saxofonmusik

Anexet har tidligere været både kornlager og kostald, men nu er det musikere, der slår sig løs i lokalerne. Og det er Thomas Agergaard, der er saxofonist og kapelmester, glad for. Han er en af idémændene bag sommerfestivalen og ser frem til, at de gamle bygninger fyldes med musik. 

- Akustikken er helt fantastisk, og det er rammer, som løfter musikken og løfter publikum, så det er rigtig skønt, siger han. 

- De historiske omgivelser her ved Storebælt betyder meget, og så er både opbakning, opvartning og maden altid helt i top, siger han. 

- Det betyder meget

Efter halvandet år, hvor koncerter er blevet aflyst på stribe, og masser af spillesteder har måttet holde lukket, er det også en stor oplevelse at komme på scenen igen, fortæller Thomas Agergaard. 

- Det betyder rigtig, rigtig meget. Ikke kun for mig, men også for mange andre. Det er, lige som om vi vender tilbage og ser tingene lidt anderledes. Det har, tror jeg, også haft en positiv betydning, at vi allesammen har måttet tage det et gear ned og se lidt på os selv, siger musikeren. 

Sommerfestivalen varer fra 22. juli til 25. juli. Man kan se programmet og købe billetter på Lundsgaard Gods' hjemmeside.Lundsgaard Gods