I det fynske folks tjeneste

Million til frivilligcenter i Kerteminde

Kerteminde Kommune får næsten en million kroner til oprettelse af et frivilligcenter, der skal hjælpe borgere uden for arbejdsmarkedet.

De 980.000 kroner kommer fra Social- og Integrationsministeriet og partierne bag satspuljen. Pengene går til frivilligrådet i Kerteminde, og pengene skal bruges til et frivilligcenter der kan øge sammenhængskraften efter kommunesammenlægningen.

Blandt opgaverne for centeret bliver blandt andet at synliggøre frivilligt arbejde og hjælpe borgere, der står uden for arbejdsmarkedet.

- I Kerteminde Kommune er der allerede frivillige kræfter, der er engagerede i det kommende frivilligcenter. Når ildsjæle brænder for et så positivt projekt, skal vi hjælpe dem på vej og give den støtte, vi kan. Frivilligcenteret kan motivere borgerne i Kerteminde Kommune til at lave frivilligt arbejde, ligesom det kan skabe nye bånd og relationer i kommunen, siger Social- og integrationsminister Karen Hækkerup(S).

I alt syv kommuner modtager støtte til etablering af et frivilligcenter og udover Kerteminde får Langeland også penge til et frivilligcenter.