I det fynske folks tjeneste

Attraktive Assens: Her er der solgt flest huse

Region Syddanmark er den region, hvor hussalget er steget mest siden sidste år. Og det er blandt andet Assens kommunes fortjeneste.

I august sidste år skiftede 18 huse i Assens Kommune ejer, hvor 32 blev solgt i år.

Assens rykker, når det handler om hushandler. 

Det viser nye tal fra Boligsiden.dk. 

Hele 78 procent flere boliger end sidste år er solgt i Assens Kommune. Hvor der sidste år i august blev solgt 18 huse i Assens, var der i år hele 32 huse, der skiftede ejer.

Men Assens er ikke den eneste kommune, hvor hussalget stiger. Faktisk er optimismen og købelysten steget i hele Region Syddanmark, som ifølge de nye tal er den region, der har oplevet den største stigning. 

- Der er et stort udbud i Region Syddanmark. I august gjaldt det mere end en fjerdedel af det samlede antal af huse til salg i hele landet, og med det generelle løft i købelysten kan det brede boligudbud blive en fordel. Det øger nemlig sandsynligheden for, at køberne finder lige præcis den bolig, der passer til deres behov, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, i en pressemeddelelse.

Region Syddanmark rykker mest

Fire ud af landets fem regioner har oplevet en stigning på 11 til 13 procent, hvor Region Syddanmark topper stigningen med 20 procent.  

Læs også Hussalget kaster også guld langt væk fra hovedstaden

Det stigende antal hussalg i regionen er særligt drevet af de tre jyske kommuner Billund, Sønderborg, Kolding - og så altså Assens på Fyn.

Siden 2014 er hussalget steget 50 procent i årets første otte måneder. Alene i august i år blev der solgt 4.232 villaer og rækkehuse, hvilket er rekord i dette årti. Det er hele 13 procent mere end sidste år og er samtidig det højeste antal for en august måned siden 2010. 
 
- Alene siden 2013 er salget af villaer og rækkehuse steget med eksplosive 50 procent. Og selvom vi efter et massivt løft i handlen i både 2015 og 2016 kunne konstatere, at krisestemningen helt og aldeles havde lagt sig, fortsætter salget med at overgå sig selv i år, siger Birgit Daetz. 

Hun fortæller, at årsagen til den markante stigning er den fortsatte lave rente, hvilket øger muligheden for at købe, selvom de stigende priser har nået et relativt højt niveau.