Langeland Kommune meldt for omsorgsvigt af tvangsfjernede børn

Den fynske kommune har ifølge eksperter og fagpersoner begået flere grove fejl og lovbrud i forbindelse med sagsbehandlinger af børnene.

I den seneste tid er Langeland Kommune kommet i søgelyset efter flere sager om mulige lovbrud af tvangsfjernede børn. 

Nu kan radiostationen 24syv fortælle, at den fynske kommune i den forbindelse er blevet meldt til Ombudsmanden og Ankestyrelsen for omsorgssvigt.

Her har kommunen begået flere "grove fejl og lovbrud" i sagsbehandlingerne af børnene, der er blevet tvangsfjernet i en given periode.

Lide skade resten af livet

Det er ifølge 24syv en af de forudrettedes forældres psykolog, Karen Littauer, som har sendt en underretning på Langeland Kommune til Ankestyrelsen. 

- Det, som Langeland Kommune gør, er et overgreb mod blandt andet to syvårige drenge, der er i risiko for at lide skade resten af livet ved at være fjernet fra deres mor, siger Karen Littauer til 24syv.

Sandie Birkholm er en af dem som sidste år fik tvangsfjernet sine to tvillingesønner af Langeland Kommune. 

Til TV 2 Fyn fortæller socialrådgiver Mie Zeilau, der er tilknyttet som mægler og støtteperson i denne sag, at der er sket flere lovbrud og grove sagsbehandlingsfejl fra kommunens side.

Traumatiserende for børn og forældre

Derudover har også bisidder i anbringelsessagerne Lisbeth Kold meldt kommunen til Ombudsmanden, der behandler klager af offentlige myndigheder. 

I klagen til Ombudsmanden, som programmet Reporterne på 24syv er i besiddelse af, lyder det blandt andet: 

"Det, jeg har været vidne til, har været overgreb og traumatiserende for børn, forældre og bedsteforældre."

TV 2 Fyn ville gerne have haft et interview med Langeland Kommune, men det har ikke kunnet lade sig gøre. 

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Søren Ramsing, oplyser til TV 2 Fyn, at de tager sagen meget alvorligt, og at de arbejder på højtryk for at omlægge retningen for sagsbehandlingen i Langeland Kommune.

Ombudsmanden har nu til opgave at vurdere, hvorvidt der er grundlag for at undersøge sagerne nærmere.


Oversigt

    Oversigt