Langeland: Rekordmange dårlige betalere

Knap 10% af langelændere mellem 18 og 30 år er registreret som dårlige betalere i skyldnerregistret RKI viser en opgørelse, som TV 2 har fået fra Finansrådet.

9,7% af langelændere mellem 18 og 30 år har fået anmærkningner i RKI og skylder i gennemsnit 30.774 kroner væk, viser opgørelsen.

Det er et godt stykke over landsgennemsnittet hvor 5,6% af de unge er registreret.

Fyn ligger som helhed en anelse over landsgennemsnittet med Langeland i bund fulgt af Assens Kommune med 7,62 registrerede og Faaborg-Midtfyn med 7,02%.

Generelt er andelen af unge skyldnere lavest på mindre øer, som for eksempel Ærø og i og omkring de større byer.

Sociolog og projektleder hos Forbrugerrådet Tænk Turf Böcker Jakobsen peger på social arv og familiemønstre som en af årsagerne til koncentrationen af gældsramte unge i yderområderne.

- Det er ærgreligt, at det også slår ud hos de helt unge. Men er man opvokset et sted med en presset økonomi, hvor der er en hang til hurtige og nemme forbrugslån, så er der en risiko for, at man tager den sociale belastning med sig, siger han til TV 2.

Registrering i RKI betyder, at man ikke kan optage lån eller opnå kredit hos virksomheder. P.t. er 229.126 personer registreret i RKI

Læs mere