I det fynske folks tjeneste

Lokalredaktør: - Det var en hård aften for Jan Ole Jakobsen

Venstre var tvunget i defensiven under tirsdagens debatmøde på Langeland. Det overrasker Fyns Amts Avis' lokalredaktør.

00:20

Tirsdagens valgdebat på Langeland var i perioder ganske svært for Venstres spidskandidat, Jan Ole Jakobsen.

Det vurderer Fyns Amts Avis' lokalredaktør på Langeland, David Bernicken. Han er overrasket over, hvor defensivt Venstre var nødt til at agere under debatten.

Når man så står der stort set uden venner, så er det en hård aften

David Bernicken

- Jan Ole Jakobsen står der for borgmesterpartiet, men han er ikke borgmester. Derfor kommer han pludselig til at stå i en alle mod Jan Ole Jakobsen, fordi der ikke rigtig er nogen, der vil ham, og fordi han skal forsvare alt, hvad der er blevet besluttet i løbet af de fire seneste år, siger David Bernicken.

VALGPROFIL:

Jan Ole Jakobsen

- Når man så står der stort set uden venner, så er det en hård aften. Jeg synes ikke, han gjorde det dårligt, men han stod bare meget isoleret i perioder, mener lokalredaktøren. 

Debattens vinder og taber

Generelt vurderer David Bernicken, at alle de deltagende kandidater klarede sig fint. Om end nogen i hans øjne klarede opgaven bedre end andre. 
Hvis linket ikke virker i din browser, kan du klikke dig direkte til kandidattesten her.

- Jeg synes grundlæggende, at det gik godt. Efter en lidt famlende start synes jeg, at de alle sammen var godt på, siger David Bernicken. 

VALGPROFIL:

Tonni Hansen

Han peger blandt andet på SF's spidskandidat, Tonni Hansen, som en af dem, der klarede debatten i fin stil.

- Jeg tror, jeg vil fremhæve Tonni Hansen fra SF. Han var også lidt famlende i begyndelsen, men så kom han med et par gode, klare bemærkninger både om den kollektive trafik og flere andre ting, hvor han var først. Det var ikke, fordi han sagde noget, som der ikke var andre, der mente, han var bare hurtig med svarene, forklarer lokalredaktøren.

Til gengæld er han lettere kritisk over for Dansk Folkepartis deltager, Kim Welcher. David Bernicken vurderer, at Welcher kom til at fremstå for negativ i dele af debatten.

VALGPROFIL:

Kim Welcher

- Kim Welcher fra DF tegnede et meget negativt billede i den første runde, og det er selvfølgelig måske også emnet, der gør det (sommerhussalg til udlændinge, red.). Men det var lidt en skræmmekampagne, han førte, og så kom han også til at stå meget defensivt, da de skulle pege på borgmestre. Det er ikke hans skyld, men det gør bare, at han ikke står så stærkt i billedet her efter debatten, siger David Bernicken.

01:54 Luk video