Politikere vil genåbne alle børnesager på Langeland

To politikere vil nu have gennemgået flere sager, der handler om anbringelser af børn i Langeland Kommune.

Alle sager om anbringelser af børn på Langeland Kommune skal kigges igennem og muligvis genbehandles. 

Det siger formand Søren Ramsing (R) og næstformand Karina Jørgensen (V) i Børne- og Skoleudvalget i Langeland Kommune.

- Når vi kan se, at der i flere sager er begået fejl, så er vi nødt til at tage et kig på de sager, der er. Det betyder ikke, at vi har fundet fejl i alle sagerne, men vi er nødt til at undersøge, hvor mange sager, der er sket fejl i, siger Søren Ramsing til TV 2 Fyn.

Det drejer sig i alt om cirka 60 sager, der nu skal tjekkes for fejl.

- Vi kan ikke lade borgerne stå tilbage med den tvivl, og derfor mener jeg også, vi skal ind og kigge sagerne igennem igen. I de sager, hvor der er rejst alvorlig tvivl om sagsbehandlingen, er vi nødt til at starte forfra, forklarer Karina Jørgensen til Fyns Amts Avis.

Kras kritik

Udmeldingen fra de to politikere kommer efter flere sager om blandt andet tvangsanbringelser og forkert sagsbehandling fra Langeland Kommune, der har fået kritik fra flere kanter, som radiostationen 24syv har fortalt.

Onsdag erkendte Langelands borgmester Tonni Hansen (SF), at der var sket en fejl i én konkret sag, hvor det fremgik, at der havde været afholdt en vigtig børnesamtale som led i en undersøgelse, der kunne ende med en tvangsanbringelse.

En samtale, der bare aldrig fandt sted. 

Jeanette Gjørret, der er advokat hos Stage Advokatfirma, og har speciale i børnesager kaldte sagsbehandlingen for embedsmisbrug. 

Hun har som advokat haft flere børnesager fra Langeland Kommune - blandt andet også sagen om Sandie Hansen fra Bagenkop, der fik tvangsfjernet sine tvillingesønner.

Socialsager i Langeland Kommune

Oversigt

    Oversigt