I det fynske folks tjeneste

Letbanearbejde: Højstrupvej bliver ensrettet

Efter påske begynder arbejdet med at gøre Højstrupvej i Odense klar til letbanen. Det betyder blandt andet at vejen bliver ensrettet i en periode.

De lokale forsyningsselskaber går i gang med at flytte rør og kabler i jorden tirsdag 29. marts. Derfor bliver Højstrupvej ensrettet på stykket mellem Uffesvej og rundkørslen ved Møllemarksvej. Ensretningen vil være i retning fra Rismarksvej mod Møllemarksvej. Ensretningen af Højstrupvej mellem Uffesvej og Møllemarksvej vil gælde, indtil det er muligt at ophæve den igen.

Samtidig graver Vandcenter Syd på strækningen mellem Rismarksvej og Uffesvej. Hér er der fortsat mulighed for kørsel i begge retninger.

Odense Letbane har lavet en grafik over ændringerne på Højstrupvej.

Omkørsel for biler og bybusser

Ensretningen betyder en del omkørsel, og her anbefaler Odense Letbane, at man kører ad Bystævnevej, hvis man kommer fra syd eller øst og skal til Rismarksvej mod Tarup.

Beboere altid have adgang til sin bolig, ligesom erhverv har adgang for kunder og varelevering. Og cyklister og fodgængere har altid adgang i begge retninger.

Bybusserne i området bliver dog påvirket af vejarbejdet. Læs mere om, hvad det betyder for de enkelte busruter på Fynbus’ hjemmeside.

Der vil også blive fældet træer på Højstrupvej i forbindelse med arbejdet. Senere planter Letbanen to nye træer for hvert træ, der bliver fældet.

Odense Idrætspark slipper ikke

Den sydlige del af Højstrupvej, ud for Odense Idrætspark, er også i gang med at blive forberedt til letbanen. Her har vejarbejdet dog ikke haft den store indflydelse på trafikafviklingen, og arbejdet hér forventes at blive afsluttet i løbet af foråret.

Det forberedende vejarbejde på Højstrupvej varer efter planen til december. Umiddelbart derefter begynder det egentlige arbejde med at anlægge letbanen. I første omgang skal der flyttes vejbaner, cykelstier og fortov, så der kan blive lavet et otte meter bredt spor til letbanens skinner.