Folkeskole lukkes på grund af coronasmitte

Forældrene på skolen har fået direkte besked om, at en ansat på Ejby Skole er smittet med coronavirus. Generelt er smitten i Middelfart Kommune ikke bekymrende.

En medarbejder på Ejby Skole er blevet smittet med coronavirus, og det betyder, at skolen lukkes ned. Det oplyser Middelfart Kommune.

Lukningen sker for at undgå, at smitten breder sig til eleverne eller andre ansatte. Flere ansatte oplever symptomer på coronasmitte.

- Lige nu er smitten begrænset, men der er risiko for, at den har spredt sig til flere eller kan sprede sig, siger Jeanette Rokbøl, der er sundhedschef i Middelfart Kommune.

- Ud fra et forsigtighedsprincip og ud fra en konkret vurdering har Styrelsen for Patientsikkerhed derfor foreløbig påbudt os at holde skolen lukket indtil mandag, forklarer hun.

Mulighed for coronatest på skolen

Flere nære kontakter er identificeret, og forældrene på Ejby Skole er informeret direkte fra skolen.

Skolen tilbyder nødpasning med tilmelding til de, der ikke selv har mulighed for at have deres børn hjemme.

Region Syddanmark vil torsdag stille en mobil PCR-testenhed til rådighed på Ejby Skole.

- Vi opfordrer alle elever, ansatte og familiemedlemmer til at møde op og blive PCR-testede, så vi hurtigst muligt kan få gennemført smitteopsporing, og så vi kan få genåbnet skolen, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt, siger Jeanette Rokbøl.

Generelt er smitten i Middelfart Kommune ikke bekymrende. Her til morgen var ni personer i kommunen smittet de seneste syv dage - svarende til et incidenstal på 23,2. Derfor omfatter nedlukningen ikke andre dele af Middelfart Kommune.