Nyt bosted til unge: Drømme hjulpet på vej af Christian Eriksen

Pia Becker vil opføre et bosted for unge med fysisk og psykisk funktionnedsættelse, gerne i Middelfart. Projektet med arbejdstitlen "Det gode liv" bliver hjulpet godt på vej af fodboldstjernen Christian Eriksen.

Allerede for tre år siden startede snakken mellem Pia Becker, der er projektleder for "Det gode liv", og fodboldstjernen Christian Eriksen.

Nu er det så officielt, at fodboldspilleren fra Middelfart sammen med konen Sabrina Kvist Jensen donerer penge til opførelsen af et aktivitets- og bosted for unge med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse. 

quote Det er meget vigtigt for os, der kommer nogle tilbud for de her unge. Et tilbud, hvor de ligesom har et liv og ikke bare en placering

Pia Becker, Projektleder, "Det gode liv"

Det skaber stor begejstring hos projektleder Pia Becker, der træner samme målgruppe i fodboldklubben MG & BK i Middelfart. Selvsamme fodboldklub, hvor Eriksen startede sin spæde fodboldkarriere. 

- Det betyder rigtig meget, fordi han vil rigtig gerne den her målgruppe. Han er en ven af folket, og han glemmer ikke sine venner, siger Pia Becker, der er overbevist om, at når bostedet står færdigt, vil det også afføde et visit eller to fra fodboldstjernen.

- Jeg er helt sikker på, at han vil komme og kigge, når han kan og har tid, siger hun. 

- Det skal larme af livskvalitet 

Projektet skal ikke blot være et sted, hvor unge med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse skal bo. 

Det skal danne ramme for et liv med mening, og hvor de unge i alderen 18-30 år kan hjælpe til med madlavning, havearbejde, indkøb og andre daglige gøremål. Noget, Pia Becker ikke mener, findes i dag. 

- Det skal larme af livskvalitet, siger projektleder Pia Becker, der selv har en søn med Down Syndrom. 

Hun har oplevet, at i tiden under corona, hvor sønnen har boet hjemme, har han levet et mere aktivt liv. Og netop et aktivt liv danner grobund for idéen, der allerede har seks forældrepar bag sig, som har mødtes det seneste halvandet år og sparet om projektet.

- Det er meget vigtigt for os, der kommer nogle tilbud for de her unge. Et tilbud, hvor de ligesom har et liv og ikke bare en placering, siger hun. 

Her ses Christian Eriksen sammen med Pia Becker. Han er på besøg hos fodboldholdet United i MG & BK i Middelfart.
Her ses Christian Eriksen sammen med Pia Becker. Han er på besøg hos fodboldholdet United i MG & BK i Middelfart.
Foto: Privat

Efter snakken med Christian Eriksen og hans kone Sabina Kvist Jensen om projektet, begyndte Pia Becker nemlig at sprede budskabet og ønsket blandt de lokale i Middelfart. 

- Og så fik jeg henvendelser fra andre forældre, som havde de samme ønsker for deres unge mennesker, siger hun.  

Store planer tæt på bylivet

Pia Becker har store planer for projektet. Planer, der både rummer boliger, aktivitetshus, vandrehjem, hundepension og urtehave.

Hvis alle planerne skal blive en realitet, løber projektet op i 50 millioner. Derfor er Pia Becker endnu på udkig efter flere investorer, ellers må projektet tilpasses. 

Drømmen er at opføre bostedet for 10-14 unge i Middelfart. Gerne tæt på liv og med mulighed for at tiltrække frivillige kræfter til diverse aktiviteter for både beboere og naboer i byen.

Projektet har været længe undervejs, men det er der en god grund til, ifølge Pia Becker.

- Det er en langsommelig proces.Vi har også været ramt af corona, så alt er blevet forsinket, siger hun. 

Lige nu har Pia Becker indsendt høringssvar til byrådet i Middelfart. Det er dog endnu uvist, hvor aktivitets- og bostedet kommer til at ligge. 

Becker har desuden etableret et netværk med samarbejdspartnere til både den finansielle del og den kommende drift af projektet.

- Jeg tænker, at vi fysisk kan gå i gang i 2022, siger hun. 

Oversigt

    Oversigt