Ejere af forsvundet hund forsøgt afpresset

Efter at være blevet skræmt af kanonslag nytårsaften forsvandt hunden Trine. Først efter fire dage kom den hjem, men på den tid var hundeejerne allerede nået at blive pengeafpresset.

Efter forgæves at have ledt efter deres golden retriever Trine i tre dage blev Mette og Ole Klok ringet op af en ukendt mand. I telefonen gjorde han det klart, at de skulle betale penge, hvis de ville have informationer om, hvor deres etårige hund befandt sig.

- Han siger, at han har set nogen tage Trine ind i en vogn og kørt væk med hende. Det kunne jeg ikke forstå, for hun var lige blevet spottet herude. Så spørger jeg ham, hvilken farve halsbånd hun havde på. Så siger han blå/sort, og så vidste jeg, at det var forkert, fortæller Mette Klok.

Da Trine forsvandt fra sommerhuset i Tørresø nytårsaften efter at være blevet skræmt af kanonslag, havde hun nemlig et rødt halsbånd på.

- Så siger han, at hvis jeg vil have mere at vide, skal jeg betale. Det vil jeg ikke, og så lagde jeg på, fortæller Mette Klok.

- Jeg synes, det er flabet og bisset. De kunne ikke være det bekendt, og de skulle skamme sig.

Dusør på 5.000 kroner

Kort efter Trine løb væk på årets sidste dag, udlovede Mette og Ole Klok på Facebook en dusør på 5.000 kroner til de personer, der kunne hjælpe med at få Trine hjem.

Det resulterede foruden opkaldet fra pengeafpresseren i en massiv eftersøgning af Trine, hvor blandt andet clairvoyante og dronepiloter deltog. 

- Det er fantastisk, at så mange som har hjulpet os. Det har måske været omkring 40-50 stykker. Det skulle man næsten ikke tro i dagens Danmark, at det kunne lade sig gøre, men det kan det i Tørresø, siger Ole Klok.

Trine er den femte hund med navnet Trine i familien Klok. Her nusses hun af Mette og Ole Kloks datter Anne-Dorthe efter at have været forsvundet i fire dage.
Trine er den femte hund med navnet Trine i familien Klok. Her nusses hun af Mette og Ole Kloks datter Anne-Dorthe efter at have været forsvundet i fire dage.
Foto: Ole Holbech

Tirsdag blev Trine så fundet efter fire dage alene i den store verden. Fire dage som for hundejerne både var hæslige og forfærdelige.

- Hun søgte selv hjælp i dag nede ved Kristiansminde, hvor hun sad på en terrasse. Vi er bare så taknemmelige. Hannibal og Anne-Dorthe er vores børn, men Trine er altså også et barn for os, siger Mette Klok, mens Trine putter sig i familiens hvide sofa.

Den etårige golden retriever har det godt og har fået serveret lidt ekstra tørfoder og kylling efter hjemkomsten. 

Fremover udstyres hunden med en gps, så familien ikke risikerer at måtte lede efter den igen.

Oversigt

    Oversigt