Narkotest fører til hårdere stoffer

Narkotest på alle elever er stærk kritisabelt, og i værste fald kan det sende de unge længere ud i et misbrug, mener dansk misbrugsekspert.

Det er et udtryk for afmagt og manglende forståelse for misbrug, når en skole i Søndersø har valgt at narkoteste samtlige elever, mener rusmiddelekspert Henrik Rindom, der er afdelingslæge ved Hvidovre Hospital.
- Jeg er stærkt imod det. I mine øjne er det et udtryk for magtesløshed blandt ansvarlige voksne, der tror, at de kan styre et misbrug med mere kontrol og straf, siger Rindom til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han påpeger, at kontrollen kan føre til, at de unge tager hårdere stoffer, der til gengæld forlader kroppen hurtigere end eksempelvis hash.
- I fængselsvæsnet er man gået over til at føre en streng kontrol med stoffer, hvilket har betydet, at hashen nu bliver brugt mindre og mindre til fordel for stoffer, der kommer hurtigt ind i kroppen og hurtigt ud igen, udtaler rusmiddelseksperten.

Han henviser til, at en person i kriminalforsorgen netop er død, fordi han tog de hurtige, hårde stoffer og fik en overdosis. Og han kalder det en vandvittig idé, at man afviser de elever, der i virkeligheden har brug for hjælp.
- Hvad med om vi brugte alle de penge og den energi, der skal bruges på urinprøvekontroller til i stedet at støtte eleverne til at hjælpe hinanden med at lade være med at bruge stoffer?, spørger Rindom retorisk.

Kontrol vil nemlig ikke føre til, at en hashmisbruger kommer ud af sit misbrug. I stedet vil misbrugeren droppe uddannelsen og i stedet bliver derhjemme og ryge mere hash, påpeger Henrik Rindom.

Oversigt

    Oversigt