Familiefædre i læderveste: 100 motorcyklister kørte i flok for at støtte indlagte børn

Fynske motorcyklister havde lørdag arrangeret en fællestur for at samle penge ind for den gode sag. De to fynske arrangører håber, at det i sidste ende kan ændre opfattelsen af bikere i lædervest.

Hundredvis af motorcyklister drønede lørdag ud på fællestur på de fynske landeveje i den gode sags tjeneste.

De to fynske motorcykelklubber Fortes Amici fra Ullerslev og Lonely Skulls fra Otterup ville med en fælles køretur samle penge ind til syge børn og deres familier på Odense Universitetshospital (OUH). 

- Vi vil gerne gøre en forskel ved at smide nogle penge videre til nogle børn, som har lidt mere behov for det, end vi har, siger Morten "Mini" Hansen, der er præsident for Lonley Skulls i Otterup og medarrangør af fællesturen.

Over 100 motorcyklister startede fra Fortes Amici's klubhus i Ullerslev på det østlige Fyn. Her strakte køreturen sig fra Ullerslev over Kerteminde, og så sluttede motorcykelflokken til sidst i Skovsøen ved Odense. 

quote Når vi kommer kørende, så oplever vi tit, at lige så snart at vi har en lædervest på med vores navn, så møder folk os ikke altid så godt, synes jeg. Det vil vi gerne forsøge at ændre på

Tommy Birk, præsident for Fortes Amici, Ullerslev

- Vi er blevet mødt rigtig positivt, samtidig med at vi har rigtig mange med, som ikke er med i en motorcykelklub. De synes, at det har været super fedt at være med, siger Tommy Birk, der er medarrangør og præsident for Fortes Amici i Ullerslev.

De to motorcykelklubber har brugt seks lange måneder på at forme arrangementet, fortæller Tommy Birk. 

Inden turen skulle alle deltagere købe et armbånd til hundrede kroner stykket for at støtte de indlagte børn på universitetshospitalet. Det er første gang, at de to bikerklubber afholder sådan en fælles køretur for den gode sag, lyder det.

(1_03) INDSLAG Motorcykelklubber samler ind til syge børn_clean
Foto: Thomas Larsen-Bjerre
Motorcykler
Foto: Thomas Larsen Bjerre
Deltagerne på den fælles tur skulle købe et armbånd for at deltage. Pengene fra armbåndet går ubeskåret til børn på OUH.
Deltagerne på den fælles tur skulle købe et armbånd for at deltage. Pengene fra armbåndet går ubeskåret til børn på OUH.
Foto: Thomas Larsen-Bjerre

Familiefædre med fælles passion

Som led i køreturen rundt på Fyn havde motorcykelklubbernes to præsidenter et klart ønske. Morten "Mini" Hansen og Tommy Birk vil begge gerne gøre op synet på motorcyklister med rygmærke.

- Når vi kommer kørende, så oplever vi tit, at lige så snart at vi har en lædervest på med vores navn, så møder folk os ikke altid så godt, synes jeg. Det vil vi gerne forsøge at ændre på, siger Tommy Birk.

- Det kan gode være, at det ser farligt ud, når vi kommer mange kørenede. Men vi er ganske fredelige, og vi har børn alle sammen, siger Morten "Mini" Hansen. 

I sidste ende håber de to bikere, at køreturen kan skrabe mange penge sammen til børnene, men samtidig også vise danskerne, at motorcyklisterne er ganske almindelige familiefædre, lyder det i kor.

- Jeg vil selvfølgelig gerne gøre opmærksom på, at vi er stille og rolige familiefædre, der egentlig bare har en hobby. Det er egentlig vores fælles passion sammen, siger Tommy Birk. 

- Hvis vi bare kan ændre én persons syn ud af ti, ikke? Ja, så vil jeg bare være rigtig glad og tilfreds. 

Se indslaget om motorcyklisterne her: 

Fotograf: Fotograf: Thomas Larsen-Bjerre Journalist: Mikkel Wittorff Nielsen

Men det var ikke kun bikerne, der i weekenden kørte på landevejen for at samle penge ind. For efter to års coronapause satte Team Rynkeby nemlig igen kurs mod Paris. Holdet i Ringe skal cykle til Paris på syv dage for at samle penge ind til børn ned kritiske sygdomme.