I det fynske folks tjeneste

Nyborgs borgmester vil ændre efterløn

Mens efterlønsdiskussionen raser mellem Venstre og socialdemokraterne, så meldte Nyborgs socialdemokratiske borgmester sig i dag på banen med den overraskende melding, at efterlønnen bør reformeres.

02:02

Nyborgs borgmester, Erik Christensen, går imod partitoppen og vil have efterlønnen ændret.

1 af 2

Ifølge borgmesteren er det ikke længere alderen, der skal afgøre, hvornår man kan få efterløn.
- I stedet for at lade dåbsattesten afgøre hvornår vi må gå på efterløn, er det mere rimeligt at lade alle, der har været mere end 40 år på arbejdsmarkedet få muligheden, siger Nyborgs borgmester, Erik Christensen, til TV2/FYN.

På Christiansborg har socialdemokraterne nægtet at ændre på efterlønnen, efter at statsministeren i sin nytårstale foreslog helt at fjerne ordningen. Og Erik Christensen får heller ikke den store opbakning fra sine socialdemokratiske borgmesterkolleger på Fyn.
- Jeg er slet ikke enig, men mener, at den aftale, vi lavede for et par år siden, er en ganske fornuftig aftale, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn, Hans Jørgensen, til TV2/FYN.

Samme melding lyder det fra borgmestrene i Middelfart, Svendborg og Assens, mens Odenses borgmester, Anker Boye, ikke ønsker at kommentere sagen.