10 danske virksomheder skal forberede Odense til letbanen

Odense Letbane har udvalgt 10 danske virksomheder, som får lov til at deltage i de kommende udbud af arbejdet med at flytte vejbaner, cykelstier og fortove langs hele ruten.

Der er efterhånden kommet rigtig godt gang i det forberedende arbejde til letbanen i Odense, der efter planen skal være klar til start om fem år.

Inden der kan blive anlagt skinner, kørestrøm, signalsystemer og så videre, skal der dog skabes et otte meter bredt område, som letbanen kan blive bygget på.

Det arbejde skal snart sættes i gang, og Odense Letbane har derfor udvalgt de virksomheder, som får lov til at byde på udførelsen af dette arbejde. Alle de entreprenører, der er blevet udvalgt til at byde på de såkaldte byrumsentrepriser, er danske virksomheder.

Letbanestrækningen er blevet opdelt i syv geografiske områder og i to forskellige størrelser af opgaver. Det er gjort for at give forskellige størrelser af virksomheder mulighed for at byde på opgaverne.

- Vi har gjort os umage med at lave denne opdeling for at sikre en optimal konkurrencesituation, så vi forhåbentlig kan opnå nogle gode priser på de enkelte udbud. Derfor er det vigtigt at give virksomheder af forskellig størrelse, altså både større og mindre entreprenører, en mulighed for at være med, siger Mogens Hagelskær, der er administrerende direktør for Odense Letbane P/S, i en pressemeddelelse.

De ti udvalgte virksomheder er Arkil, Barslund, KAMCO - Odense, M. J. Eriksson, Munck Forsyningsledninger, Per Aarsleff, Entreprenørfirmaet Ollerup, Hansson & Knudsen, Odense Letbane EGEMP (Konsortium bestående af Marius Pedersen A/S og Egelund A/S Entreprenør) og TC Anlæg.

Den første af de syv byrumsentrepriser kommer i udbud til maj. Derefter følger de øvrige seks udbud løbende frem mod 2018.