Alle i ordblindeklasse fik 12 i dansk

I en klasse for ordblinde på Rågelund Efterskole fik samtlige elever topkarakter i dansk.

For nylig prøvede Victor Oscar Jönsson og Alberte Bahne Jul, der begge går i 10. c på Rågelund Efterskole noget, de aldrig havde prøvet før. 

De fik 12 i dansk.

Det samme gjorde resten af klassen, og selvom det i sig selv er bemærkelsesværdigt, er der en detalje, der gør det særligt imponerende. Alle elever i klassen er ordblinde. 

- Det var helt fantastisk. Jeg har aldrig prøvet at få 12 før, men jeg kan også mærke det på den måde, vi bliver undervist på. Vi går i en ordblindeklasse, så vi har de samme udfordringer, så derfor bliver det også nemmere at være her, siger Alberte Bahne Jul.

Klassen for ordblinde består af ni elever, og det flotte resultat til afgangsprøven var både en oplevelse for eleverne og deres lærer Karin Elisabeth Ravn, som sammen med en censor langede 12-tallerne over eksamensbordet.

- Det er jo fantastisk for det første at få lov til at give dem de her gode karakterer, men det er  jo, fordi de er fortjente, siger Karin Elisabeth Ravn og fortsætter: 

- De har arbejdet med deres synopse og deres selvvalgte prøve her den seneste måneds tid og har virkelig arbejdet koncentreret, fokuseret og målrettet på, at de rigtig gerne vil gøre det her godt. 

Havde sat "realistisk" mål

Inden selve den mundtlige prøve havde eleverne trukket et emne, som de skulle forberede. Victor Oscar Jönsson trak emnet ondskab, som han blandt andet belyste ved hjælp af true crime podcasten Worms Skat.

quote Jeg er typen, der ikke kan lide at sige noget mundtligt, fordi jeg er bange for, hvad alle andre tænker om det

Alberte Bahne Jul, elev på Rågelund Efterskole

- Jeg havde faktisk heller ikke regnet med at få 12. Jeg havde været mere realistisk og troet på, jeg ville få 4 eller 7, så det var så fantastisk at få nyheden om at få 12, siger han. 

Ifølge begge elever skal man som ordblind gøre det samme som alle andre til eksamen: sit bedste. 

- Jeg er typen, der ikke kan lide at sige noget mundtligt, fordi jeg er bange for, hvad alle andre tænker om det, siger Alberte Bahne Jul.

Derfor er hun særligt glad for sit nyerhvervede 12-tal. Victor Oscar Jönsson håber på at kunne bruge det fremover. 

- Nu ved jeg, hvad det kræver for at gå op og lave et 12-tal, siger han.