Blev nedlagt i maj - nu er traditionsrigt kor genopstået

Det nedlagte kor, Filharmonisk Kor Odense, er søndag genopstået som en selvejende forening med første koncert i to år.

Efter 30 år med klassisk sang i Filharmonisk kor i Odense, fik det 50 mand store kor i maj beskeden om, at det skulle nedlægges.

Men søndag fik koret lov til at genopstå som forening, da de tog sagen i egen hånd. 

- Medlemmerne havde ikke lyst til at stoppe med at synge i kor og slet ikke stoppe med at synge med hinanden. Så da vi lige havde slugt, at vi ikke skulle være Filharmonisk Kor Odense længere, startede vi egen forening under navnet Filharmonisk Kor Fyn, siger Stine Keiding, der er formand for foreningen.

quote Det er spændende, at vi kan lave noget nyt

Stine Keiding, formand, Filharmonisk Kor Fyn

Første koncert i to år

Det traditionsrige kor, der før hørte under Odense Symfoniorkester, har eksisteret i mere end 30 år. Nedlæggelsen skyldtes, at de 170.000 kroner, det kostede at drive koret, skulle bruges til at etablere et såkaldt Sangkraftcenter, der skulle skabe et bedre korliv i byen.

Nu er koret blevet en selvejende forening, der søndag eftermiddag varmede stemmerne op igen til at afholde deres første koncert som Filharmonisk Kor Fyn. 

Stine Keiding er formand i den nye forening, hvor stemningen er i top med første koncert i over to år.
Stine Keiding er formand i den nye forening, hvor stemningen er i top med første koncert i over to år.
Foto: Mikkel Skov Svendsen

- Vi har en euforisk stemning. Især i aften, fordi det er to år siden, vi har sunget sidste koncert, forklarer Stine Keiding, der sammen med koret skulle opføre BachsJuleoratorium i Odense Domkirke.

Store gevinster

Med stemningen i top er det glæde over hele linjen hos kormedlemmerne i Filharmonisk Kor Fyn.

- Vi har ikke haft de store udfordringer, men der er en nyetableret bestyrelse, der lige skal lære, hvad det vil sige at arbejde med kor og få styr på økonomien, forklarer Stine Keiding.

Faktisk føler formanden, at der er flere gevinster ved at være blevet et nyt kor.

- Vi kan styre det selv. Vi har mulighed for at lave andre koncerter, end vi kunne, da vi kun var symfoniorkestrets kor. Så det er spændende, at vi kan lave noget nyt, fortæller hun og forklarer, at de blandt andet har planer om at synge med gymnasiekor og optræde med Mozarts Requiem.


Oversigt

    Oversigt