Boye får både los bagi og skulderklap på Facebook

Brugerne på de sociale medier sender Odenses borgmester af sted med både ris og ros

Anker Boyes udmelding i aftes om, at han ikke genopstiller til kommunalvalget i 2017 har fået fynboerne til tasterne på de sociale medier. Nogle roser Odenses mangeårige borgmester, mens andre gør sig vittige, og en stor del synes, at borgmesteren skal have en sidste kritik med på vejen.

En absolut uvidenskabelig optælling tyder på, at forholdet mellem kritikere og støtter er cirka tre til en – og det er ikke i borgmesterens favør.

Deltag i debatten på TV2/FYN's Facebookside

Blandt de vittige er Steen Skovshoved, der spørger, om Tina Turner mon er klar til en afskedskoncert, samt Kim Stæhr Hansen, der undrer sig over, hvordan Boye så fremover skal få betalt sin dyre mobilregning. Sagen om den famøse mobilregning får også Leo Mathis Berry til at skrive: ”Det forlyder, Anker er blevet tilbudt en stilling som Smartphone Seniorkonsulent hos TDC”.

De kritiske svinger sig fra et hurra eller konkret kritik til deciderede grovheder, der ikke tåler gentagelse her.

Anita Falkenstrøm Grønlykke kalder det den ”bedste nyhed i flere år”, mens Tanja Sigersted skriver: ”Han har også lagt navn til nok byggeri nu! Håber på en ny borgmester som vil lægge navn til gode skoler -og ældrepleje.”

Kritikken bringer også forsvarere på banen, som Jeanett Drevsfeldt, der skriver følgende svada:

”Wow, hvor skulle mange af jer voksne mennesker her i tråden skamme jer. I kan være uenige med manden, endda ikke lide ham, men tal ordentligt og hav lidt respekt. I lyder som en flok børn i børnehaveklasse med den jargon og debatkultur. Pinligt!”

Tonni Crone skriver, at han håber, at byens næste Borgmester ”har samme store format som Anker Boye.” Og Hüseyin Yücel skriver: ”Anker har sgu gjort det rigtig godt. Har kun boet i Odense i fire år, men hele vejen igennem har han udstrålet kompetence og handlekraft. Han vil blive savnet i dansk politik.”