Bro over Odense Kanal bliver forsinket

En bro over Odense Kanal bliver nu yderligere forsinket, så den først står færdig i 2014. De borgerlige partier giver rådmand Anker Boye skylden og kræver en redegørelse.

Konsekvensen kan blive lange bilkøer og osende lastbiler i Odense helt frem til 2014.

Indtil i tirsdag troede alle, at en bro over Odense Kanal kunne lede den tunge trafik uden om bymidten allerede fra 2012, men nu er broen udskudt til 2014.

- Det er jeg meget utilfreds med. Da vi i efteråret vedtog budgettet for dette år, var det en klar forudsætning, at kanalforbindelsen skulle være færdig i 2012, siger Lars Chr. Lilleholt, (V), medlem af By- og kulturudvalget i Odense.

Broen over kanalen er en forudsætning for at fuldende ringvejs-systemet uden om Odense og færdiggører de store trafikomlægninger mellem centrum og havnen.

- Nu har vi lavet nye tidsberegninger på opfordring fra økonimiudvalget, så vi kan få en samlet tidplan for hele midtbyen, siger Anker Boye (S)
By- og kulturrådmand i  Odense.

Men de borgerlige partier i Odense Byråd er ikke tilfredse med den forklaring. De kræver en undersøgelse af årsagerne til den nye forsinkelse - og mener at Anker Boyes By og Kulturforvaltning må påtage sig ansvaret for at broen først bliver færdig om seks år.

- Ansvaret ligger hos Anker Boye og hans forvaltning, der har peget på at broen først kan være færdig i 2014, siger Lars Chr. Lilleholt, (V), medlem af By- og kulturudvalget i Odense.

I følge Anker Boye er den primære årsag til at kanalforbindelsen ikke allerede er bygget, at Fyns Amt smølede med at hive penge hjem fra staten til byggeriet.