I det fynske folks tjeneste

Danmarks første robottalenthold skal vise vejen

Fynske Universal Robots vil hjælpe unge til at vælge robotvejen

Amanda Fahrenholz Smith fra Faaborg er på det nye robotlandshold.

Robotindustrien i Danmark buldrer frem - ikke mindst i Odense. Dette skyldes bl.a. en solid satsning på forskning i robotteknologi på danske universiteter, men væksten i branchen har skabt et akut behov for robottalenter. 

Derfor investerer frontløberen fra Odense, Universal Robots, nu 500.000 kroner i at inspirere og motivere danske gymnasieelever til at vælge en uddannelse og karriere i robotbranchen. Dette skal ske gennem et særligt landshold for talenter ud i robotteknologien. Og der er to fynboer på talentholdet er Laura Nøjsgaard fra Odense og Amanda Fahrenholz Smith fra Faaborg.
 
- Et blomstrende robotmiljø er blevet skabt i Danmark gennem de sidste 15 år, men dette miljø risikerer at visne, hvis branchen ikke kan rekruttere tilstrækkeligt med robot-talenter. Væksten hos de mange nye robot-producenter i Danmark kræver rigtige mange nye robot-talenter. Det er forudsætningen for, at dansk erhvervsliv kan vinde i den internationale konkurrence om vækst og arbejdspladser, lyder det i en pressemeddelelse om landsholdet.