Dommer i Vollsmose-sag: Vi lukker dørene

Odense-dommer lukker dørene til grundlovsforhøret af 19-årig mand sigtet for hærværk og trusler på skadestue.

Onsdag formiddag har dommeren ved Retten i Odense valgt at lukke dørene til grundlovsforhøret af en 19-årig mand, der er sigtet for hærværk og trusler på skadestuen på Odense Universitetshospital mandag aften.

- Det besluttes at lukke dørene, fordi den sigtede ikke har villet afgive forklaring til politiet, men derimod har udtrykt vilje til at lade sig afhøre på retsmødet, siger dommeren.

Det var anklageren, der anmodede om, at dørene blev lukket af hensyn til den videre efterforskning. Politiet forventer, at der kommer flere anholdelser i sagen.

Både pressen og forsvareren protesterede mod, at dørene blev lukket, da sagen allerede har fået stor opmærksomhed i medierne, og lovovertrædelserne har fundet sted et offentligt sted med stor interesse for personalet på skadestuen og borgerne i Odense.

- Politiet var til stede på skadestuen, da raseringen fandt sted, så hvis de ville have anholdt folk, så skulle de have gjort det der, siger en journalist fra TV 2 i sin argumentation for at få dørene åbnet.

Den 19-årige mand er sigtet for forstyrrelse af ro og orden, trusler mod personale og politi på skadestuen samt for at have kastet med sten mod indgangspartiet til skadestuen. Han nægter sig skyldig.

Han er iført en sort hættetrøje og slidte cowboybukser til grundlovsforhøret.

Politiet vil endnu ikke udtale sig om motivet, efter at de har afhørt den 26-årige mand, der blev skudt og stukket med en kniv flere gange.

Vicekommissær Jack Liedecke bekræfter, at politiet arbejder ud fra den hovedtese, at optøjerne i Vollsmose mandag aften var begrundet i et internt opgør mellem to arabiske grupper.