Dyremishandling i Vollsmose: Børn river hoved og ben af katte

En tidligere beboer i Vollsmose fortæller om grove tilfælde af dyremishandling. Kattens Værn bekræfter tilfælde, hvor killinger har fået prikket øjnene ud og flået lemmer af.

Dyrenes Beskyttelse kører ikke længere til Odense-bydelen Vollsmose for at hente tilskadekomne katte efter en episode, hvor en dyreredder er blevet overfaldet af en gruppe unge i bydelen, da hun skulle hente en kat, der var kommet til skade.

I den forbindelse er der kommet øget fokus på mishandling af katte og andre dyr i Vollsmose, og ifølge Anja, der ønsker at være anonym, har hun i løbet af en periode på fem år anmeldt omkring 100 sager om dyremishandling til forskellige dyreorganisationer. Redaktionen er bekendt med hendes rigtige navn.  

- Jeg har set kattekillinger, der bliver spillet fodbold med. Jeg har set børn, der har cyklet rundt med killinger på cyklen, og jeg har set katte, der har fået revet ben af og øjne ud, siger Anja, der også fortæller, at hun har modtaget dødstrusler på Facebook. 

- Det værste var et kuld killinger, der krøb rundt med deres indvolde hængende ud, fordi de havde fået maven skåret op, fortæller hun.

Mishandlingen er grovere i Vollsmose

Den private dyreværnsforening Kattens Værn, som arbejder for at forbedre forholdene for katte i Danmark, bekræfter over TV 2/FYN, at dyremishandlingen i Vollsmose er grovere end i resten af landet.

- I Vollsmose er graden af mishandling af katte grovere, end vi normalt ser i Danmark, og generelt hører vi mest, at det er voksne, der mishandler dyr, men i Vollsmose er det børn helt ned under ti år, der mishandler dyr, siger Therese S. Wilbert, der er direktør i Kattens Værn.

quote I Vollsmose er graden af mishandling af katte grovere, end vi normalt ser i Danmark.

Therese S. Wilbert

Anja har set tilfælde, hvor det er børn helt ned til seksårsalderen, der står bag dyremishandlingen. Hun boede i Vollsmose mellem 2011 og 2016, hvor hun aktivt forsøgte at stoppe dyremishandlingen.

- Jeg har forsøgt at lave aftaler med børnene om, at hvis de ikke mishandler kattene i en måned, får de en is. Jeg har også skældt dem ud, fortæller Anja.

Kattens Værn: Katte får prikket øjnene ud

Hun har selv taget to tilskadekomne katte til sig. Den ene havde brækket bækkenet, mens den anden næsten havde fået revet øret af. Kattens Værn bekræfter, at der nogle gange er tale om grov mishandling af dyr.

- Det er typisk kattekillinger, det går ud over. Vi ser katte, der har fået revet ben og hoveder af. Vi har katte, hvor man har prøvet at rive skindet af, fået prikket øjnene ud eller har brækket ben og ryg, siger Therese S. Wilbert.

- Det er tit, at sagerne ikke ender hos politiet. Hvis man ikke har ”grebet” nogen i at mishandle dyr, er det svært at tage den videre, forklarer Therese S. Wilbert. 

Kattens Værn har cirka haft 20-25 sager i Vollsmose-området i 2016, men ifølge dyreværnsforeningen er der tale om et mørketal, så antallet af dyremishandling er formentlig langt større. 

Oversigt

    Oversigt