I det fynske folks tjeneste

Fire butikstyve anholdt i Magasin – kastede parfume efter vagt i forsøg på at slippe væk

Politiet anholdt tirsdag eftermiddag fire udenlandske butikstyve i Magasin i Odense.

Fire mænd blev tirsdag eftermiddag anholdt for butikstyveri mod Magasin i Odense. Foto: Alexander Aagaard

Fire butikstyve sidder onsdag morgen på politigården i Odense, efter de sent tirsdag eftermiddag blev anholdt for butikstyveri i Magasin i det centrale Odense.

For en af de fire anholdte udviklede episoden sig fra tyveri til røveri, og han risikerer derfor en strengere straf end de øvrige.

Læs også Overraskende narkorapport: Unge i Odense bruger færrest illegale stoffer

I stormagasinet havde en vagt en fornemmelse af, at noget ikke helt var, som det skulle være, da de fire mænd gik rundt i butikken. Han gik derfor hen imod dem.

- En af de fire skubber til vagten og kaster en parfume efter ham, der dog ikke rammer ham, og prøver så at bruge det som anledning til at stikke af, siger Milan Holck Nielsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Det lykkedes dog ikke for ham eller nogen af de tre andre at slippe væk, da politiet hurtigt blev tilkaldt og kunne anholde dem alle fire.

Fra tyveri til røveri

Episoden blev anmeldt klokken 17.40. Milan Holck Nielsen forventer, at anklagemyndigheden ved Fyns Politi i løbet af onsdag formiddag tager stilling til, om en eller flere af de fire anholdte i løbet af dagen skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense med henblik på varetægtsfængsling.

Den mandlige butikstyv, der kastede parfumeflasken efter vagten, risikerer ifølge vagtchefen længere straf end de tre andre, da han umiddelbart står til en tiltale for røveri i stedet for tyveri på grund af kastet, som umiddelbart betegnes som en konfrontation og anvendelse af vold.

Læs også Falsk medejer i stort dansk firma meldt til politiet

Samtidig med det har han også modsat sig anholdelse, forklarer Milan Holck Nielsen.

Ifølge vagtchefen er de fire anholdte mænd alle fra udlandet.

- Hvis alle oplysningerne passer, så er de fra Polen. Men nu må vi se, når de skal vurderes i forbindelse med en eventuel fremstilling her i løbet af formiddagen, siger Milan Holck Nielsen.

Vagtchefen havde tidligt onsdag morgen ikke overblik over, hvilke tyvekoster de fire mænd havde på sig.

Tyveri har ifølge straffelovens paragraf 285 en strafferamme på op imod et år og seks måneders fængsel. For røveri er strafferammen op til seks års fængsel.