Fynboer føler sig overset: Fremlagde støjproblemer for Folketinget

En gruppe fynboer troppede tirsdag op på Christiansborg for at gøre opmærksom på de massive støjgener, de hver dag er udsat for.

Flere biler på Fynske Motorvej har gennem årene også betydet stigende støjgener for beboerne i Højby, Fraugde og Over-Holluf. Alligevel har de ikke fået del i de trafikmilliarder, der blev indgået forlig om før sommerferien.

Derfor var repræsentanter i form af Støjgruppen Odense tirsdag i foretræde for Folketingets transportudvalg.

- Vi lever i en hverdag, hvor der er så massive støjproblemer igennem Odense og i det her område. Og i de planer og det forlig, der er blevet indgået, er det blevet glemt, siger Flemming Blom Kjærgaard, beboer og en del af Støjgruppen.

- De folk, der bor i det her område, inklusive mig selv, lever under nogle lydforhold, der er under al kritik, og det skal der gøres noget ved.

Foretræde

Følte sig hørt

Selvom det ikke får betydning her og nu, føler Flemming Blom Kjærgaard alligevel, at der kom noget ud af turen til København.

- Jeg følte helt sikkert, at de lyttede til os derinde, men de siger også, at de samme problemer gør sig gældende andre steder. Vi forsøgte så at belyse, at det er værre her end andre steder. Da vi gik fra mødet, sagde de, at det stod krystalklart for dem, hvad vi ville, siger han.

Og det var netop det, der var formålet. At gøre sig synlige overfor transportudvalget.

- Næste gang de sidder og skal indgå et trafikforlig, så husker de ordførere, der har være med til det her møde, forhåbentlig os i Odense S og SØ. Nu ved de, hvem vi er, og hvilke problemer vi har. Så jeg håber, at de vil have os i tankerne næste gang.

Vil have ny asfalt og væg

Støjgruppen så gerne, at der blev lagt støjabsorberende asfalt og bygget en støjabsorberende væg. 

Og det kan kun gå for langsomt, lyder det med henvisning til flere undersøgelser, der blandt andet har vist, at flere med store veje i baghaven udvikler demens.

- Konsekvenserne bliver, at vi skal lide under de her forhold i endnu længe tid. De sundhedsmæssige forhold bliver bare endnu værre, jo længere man venter, siger Flemming Blom Kjærgaard.