I det fynske folks tjeneste

Skud på åben gade i Odense: Politiet indfører visitationszone

Fyns Politi mener, at der har fundet en skudepisode sted i Vollsmose mandag aften. Politiet indfører visitationszone de næste fire uger.

00:22

Mandag aften den 16. december 2019 og natten til tirsdag har Fyns Politi været massivt til stede i og omkring Vollsmose. Video: Local Eyes

Der har mandag aften været skudt på åben gade i Odense-bydelen Vollsmose. Det oplyser Fyns Politi, der som følge heraf har indført en visitationszone i området. 

Læs også Så mange fund og sigtelser blev gjort under politiets visitationszone

Mandag aften og natten til tirsdag har Fyns Politi været massivt til stede i og omkring Vollsmose.

Årsagen er, at politiet mandag aften klokken 21.59 modtog en anmeldelse om skud affyret i Fyrreparken i Vollsmose.

Meget alvorlig situation

Den foreløbige efterforskning understøtter anmeldelsen om skud, og det er derfor, at Fyns Politi indfører visitationszone.

- Det er en meget alvorlig situation, når der skydes på åben gade, hvor uskyldige borgere færdes, og derfor har vi besluttet at indføre visitationszone i området, siger politidirektør hos Fyns Politi Arne Gram. 

- Visitationszonen giver os bedre mulighed for at finde de våben og de personer, der bruger disse våben. Vi vil gerne sende en klar besked til dem, der skyder, og dem, der skaber utryghed om, at vi ikke vil acceptere det, forklarer politidirektøren. 

Her gælder visitationszonen i Odense.  Foto: Fyns Politi

Visitationszonen gælder fra tirsdag den 17. december klokken 14.00 og fire uger frem til 14. januar 2020 klokken 14.00. Visitationszoner er altid midlertidige. Det står i politiloven. De skal altså med andre ord have en slutdato.

Konflikt mellem to grupper

Visitationszonen giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonen. Normalt må politiet kun visitere på baggrund af en mistanke.

- Vi har været i gang med efterforskningen siden i aftes (mandag aften, red.), og vi har gjort nogle fund, som understøtter vores formodning om, at der har fundet en skudepisode sted. Vi har blandt andet indbragt nogle køretøjer til nærmere undersøgelse, men vi kan af hensyn til vores efterforskning ikke sige mere, siger efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen. 

Fakta om visitationszonen

Det er politidirektøren i Fyns Politi, der træffer beslutningen om at oprette en visitationszone. 

Zonen gælder: Nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej til Ejby Møllevej og mod vest Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade, Åsumvej og Ejbygade nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen.

Baggrunden for den geografiske udstrækning er på den ene side, at de implicerede grupperinger er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. På den anden side er der lagt vægt på, at det i indledningen nævnte skyderi er foregået i Vollsmose.

 

Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område.

Visitationszonen udløber den 14. januar 2020 klokken 14.00. Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet alle periodens dage. Der vil være mulighed for forlængelse.

 

Kilde: Fyns Politi

Se mere

- Vi står med en konflikt mellem to grupper, hvor vi kender personkredsene særdeles godt. Derfor fortsætter vi selvfølgelig efterforskningen, så vi kan finde de ansvarlige for skyderiet, siger Jesper Weimar Pedersen.

Fyns Politi har ikke anholdt nogen i sagen. Der er heller ikke meldinger om tilskadekomne i forbindelse med skudepisoden. Der var senest visitationszone i Vollsmose i september. 

Har du oplysninger i sagen, eller har du set noget mandag aften ved 22-tiden, kan du kontakte Fyns Politi på telefonnummer 114.