I det fynske folks tjeneste

Indstiller forsøg med vejpigge

To bilister fik i nat ved en fejl flænset dækkene af vejpigge på odenseansk motorvejsafkørsel. I sidste uge var den gal i Jylland og nu slukker Vejrdirektoratet helt for vejpigge-anlæggene.  

Vejpiggene var ikke nede, som på billedet, da to bilister i nat fik punkteret deres dæk på motorvejsopkørsel 51 på den fynske motorvej.

Vejpiggeanlægget i Odense Syd er helt nyt.

1 af 2

Ingen forklaring

Forsøget med vejpigge, som skal forhindre bilister i at køre den forkerte vej ned på motorvejen, er midlertidig lagt ned indtil anlæggenes fejl er fundet.
Det oplyser Henrik Ludvigsen, teknisk konsulent hos Vejdirektoratet til TV2/Fyn.   
 -Vi har ingen forklaring på at det kunne ske. Men vi har idag besluttet at slukke for samtlige fem forsøgssteder med vejpiggeanlæg indtil fejlen er fundet, siger Henrik Ludvigsen. 
 

Tre bilister på en uge

Natten til tirsdag fik to bilister med kort mellemrum flænset deres dæk ved frakørsel Hjallelse i østgående retning på den fynske motorvej. Begge bilister kørte den rigtige vej. Da de kørte henover piggene, som af uvisse årsager var oppe, lagde de sig ikke ned, som de skal  når kørselsretningen er korrekt.
Og de er ikke alene. Torsdag i sidste uge gik det ud over en bilist dæk ved en motorvejsfrakørsel i Låsby, mellem Århus og Silkeborg. 
 - Vi har nu bedt Teknologisk Institut i samarbjede med leverandøren om at undersøge, hvordan fejlene kan opstå, siger Henrik Ludvigsen.

Var i gang med finpudsning

Der er etableret vejpiggenalæg fem steder i Landet - ved Odense, Middelfart, Sæby, Låsby og Ringsted.
Første gang der blev registreret fejl ved vejpiggene var i december 2010.
Dengang klagede en fynsk bilist over at Vejdirektoratet ikke ville tro at han var uden skyld da vejpigge flænsede hans dæk ved en tankstation. For en måned siden besluttede Vejdirketoratet at finpudse anlæggene.
Men de tre episoder ved de allernyeste anlæg betyder at der nu slukkes helt for vejpigge-forsøget til fejlen er fundet.

Vis Ikke-navngivet på et større kort


Vis Ikke-navngivet på et større kort