Ingen fodbold i Vollsmose: Topkamp udsat grundet høje smittetal

Der skulle have været opgør mellem de to tophold i Albaniserien lørdag, men der må ikke spilles på banerne i Vollsmose grundet smittesituationen i området.

Lørdag skulle de to tophold i Albaniserien, B1909 og Kerteminde Boldklub, have mødt hinanden til kamp på B1909's klubanlæg.

Men grundet de høje smittetal i Odense-bydelen Vollsmose, hvor B1909 holder til, kan det ikke lade sig gøre at gennemføre kampen, der skulle foregå på hjemmebane for B1909.

- Man har lavet en firkant rundt om Vollsmose, der gør, at man ikke må spille. Og vi er ikke interesseret i at spille andre steder, siger Dennis Witek, der er bestyrelsesformand i klubben.

Derfor er kampen nu udsat.

Hjemmebanefordel over placering

Det var ellers forårspremieren i Albaniserien, der skulle være løbet af stablen lørdag. Mens B1909's førstehold har fået tilladelse til at træne uden for bydelen på Fjordagers anlæg, er de ikke interesserede at spille topkampen andre steder end i deres eget klubanlæg. 

Kampen kunne nemlig være blevet gennemført på en bane uden for Vollsmose.

-  B1909 fastholder, at kampen skal spilles på deres hjemmebane og ikke på en anden bane i Odense (f.eks Bellinge, Marienlyst eller Fjordager), skriver Kerteminde Boldklub på deres facebookside, der er ærgerlige over udsættelsen.

- Det vil jo fjerne vores fordel, hvis vi skulle spille på en bane, vi slet ikke kender, siger Dennis Witek.

B1909 ligger på førstepladsen i Albaniserien, mens Kerteminde Boldklub ligger som nummer to. 

- Kampen har stor betydning, for hvis vi vinder mod KB, er vi fem point foran, og så kan vi komme tættere på at rykke op i Danmarksserien, hvor det jo er lidt sjovere. 

Nu venter begge hold på, at DBU Fyn fastsætter en ny dato, som umiddelbart kommer til at ligge i starten af maj. Det er endnu uvist, hvordan smittetallene i Vollsmose kommer til at se ud til den tid, og om B1909 kan komme til at spille på hjemmebane. 

- Så kan vi jo blive presset ud i at rykke til et andet anlæg. Men vi håber på hjemmebane og tilskuere til den tid, understreger Dennis Witek.