Masser af mål og drama: OB taber til Viborg

OB taber til Viborg efter en intens jagt på point i slutfasen. Midt under kampen blev tidligere OB'er Lars Høgh hylder og i videoen nederst fortæller kommerciel chef Jack Jørgensen, hvorfor det var vigtigt at gøre.

OB tabte fredag aften 3-2 til Viborg på Odense Stadion efter en intens jagt på point i slutfasen. OB er således nu tre point efter Viborg, som nærmer sig top-6 OG er fire point efter Silkeborg på sjettepladsen.

OB havde særligt i første halvleg store udfordringer med Viborgs høje pres, som tvang fynboerne til at spille langt, hvilket udeholdet havde fint styr på.

Viborg blev farligst, når mandskabet spillede tidligt dybt, da OB-bagkæden i store dele af kampen ikke var afstemt, og det var også sådan, at udeholdets to første mål blev scoret.

Der blev ikke kun spillet fodbold. Efter 8 minutter og 17 sekunder rejste OB-fansene sig op for at hylde Lars Høgh med applaus og sang. Den kræftsyge tidligere spiller nåede 817 kampe i klubben, og derfor skete det meget symbolsk på dette tidspunkt i kampen.

Ifølge kommerciel chef i OB Jack Jørgensen var det helt naturligt at sende Lars Høgh en kærlig hilsen, når hans situation er, som den er.

- Lars Høgh og OB er en lang historie om stor kærlighed. Det er et klubikon for os. Lars Høgh er Mister OB, han betyder rigtig meget for alle OB'er, alle, de er stribede i hjertet, siger han.

Se hele interviewet med Jack Jørgensen nederst i artiklen.

Startede som lyn og torden

Efter en tæt indledning satte Viborg sig hurtigt på spillet, hvor særligt kantspilleren Younes Bakiz var i spillehumør.

Netop Bakiz stod for en flot assist, da Viborg bragte sig foran. Efter et par vævre driblinger fandt han på modsatte kant Tobias Bech, som køligt scorede til 1-0.

Efter 35 minutter scorede Viborg til 2-0. Justin Lonwijk modtog en bold i dybden, hvorfra midtbanespilleren fandt Sebastian Grønning. Her svigtede skarpretteren ikke.

Anden halvleg startede som lyn og torden. OB-angriberen Max Fenger blev nedlagt i feltet, og Issam Jebali var stensikker fra 11-meterpletten.

OB pressede i de efterfølgende minutter på, men det var Viborg, der bragte sig på 3-1, da Grønning endnu en gang kom på måltavlen på et hovedstød fra tæt hold.

Jebali blev dobbelt målscorer, da han reducerede til 2-3, men blev i slutfasen udvist, da dommeren mente, at angriberen filmede, og dermed gav ham det andet gule kort i kampen.

Målmandslegendens tidligere klub sendte en støttende hilsen til Lars Høgh, der kæmper med en svær kræftsygdom.