I det fynske folks tjeneste

MØ på Orange Scene

Mø vender for tredje år i træk tilbage til Roskilde Festival. I år har den danske verdensstjerne for første gang fået æren af at spille på Orange Scene.

Den grimme punk-ælling fra eventyrbyen Odense, der spredte sine vinger og fløj ud og erobrede verden, vender nu hjem til andedammen som en smuk og feteret svane.

Eventyret om Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, bedre kendt under kunstnernavnet Mø, kunne H.C. Andersen ikke have skrevet bedre, hvis han prøvede.

Hun sparkede for alvor døren ind hos danskerne i 2013 med singlen "Pilgrim", og i 2015 kom turen så til resten af verden, da hun lagde vokal til Major Lazers megahit "Lean On".

Nummeret er i dag det mest streamede på Spotify nogensinde, og har tæt på halvanden milliard visninger på Youtube. Så på trods af at folk udenfor Danmark oftest udtaler hendes navn "Mo", så er de fleste udmærket klar over, hvem Mø er.

Hun sendte for et par måneder siden singlen "Final Song" på gaden. Sangen er en forsmag på hendes andet album, der forventes at udkomme i år, og det skal følge op på albummet "No Mythologies to Follow" fra 2014.

På "Final Song" fortsætter hun den elektroniske og poppede stil, som hun har leget med siden succesen med nummeret "Lean On".

Den 27-årige sangerinde var oprindeligt halvdelen af punk-duoen MOR.

Med sange som "Nazisvin" og "Fisse i dit fjæs" er det nok tvivlsomt, at bandet MOR ville være kandidat til at modtage Kronprinsparrets Stjernedryspris, men den fik Mø - som solist - overrakt i 2013.

Desuden er sangerinden indehaver af P3 Prisen, som hun fik i 2013, samt en lang række andre priser.

Det er ikke første gang, at MØ skal spille på Danmarks største festival. Hun har været fast inventar på Dyrskuepladsen de seneste år, men det er første gang, hun indtager den store Orange Scene.

Og det tyder på, at publikum har noget at se frem til.

Søndag spillede den energiske live-performer på Glastonbury Festival i England, der kaldes verdens største festival, og her var anmeldere og publikum begejstrede for fynboen.

Kigger man i hendes kalender, er sommeren booket op med festivaler, inden hun i slutningen af året igen spreder sine vinger og flyver på verdensturné.