I det fynske folks tjeneste

Modtager af handicappris fundet

Foreningen Team U-Frivillig og dets 30 medlemmer blev fredag hædret i Seniorhus Odense med handicapprisen.

Odense Kommunes og Odense Handicapråds handicappris går til Team U-Frivillig.

Mennesker med nedsat funktionsevne skal også kunne opleve fællesskabet ved at deltage i frivilligt arbejde.

Det er hovedtanken bag den nye forening Team U-Frivillig. Og den tanke blev fredag pris, da initiativtageren Poul Erik Petersen modtog Odense Kommunes Handicappris for sit arbejde.

Formanden for Odense Handicapråd, Birthe Malling, motiverede kåringen således:

- Poul Erik Petersen er en ægte ildsjæl, som i høj grad fortjener prisen. Hans hårde og engagerede arbejde betyder, at foreningens medlemmer får nye muligheder, større selvtillid og større sociale netværk. Han er på alle måder en fortjent vinder.

Læs også Ansætter sygemeldte: Man bliver ikke rask af at gå hjem

Poul Erik Petersen oplevede, at udviklingshæmmede efterspurgte en mulighed for at være frivillig i forbindelse med de mange arragementer, der foregår i Odense. Det fik ham til i april at stifte foreningen "Team U-Frivillig". Foreningen har til formål at støtte personer med nedsat funktionsniveau i at deltage i frivilligt arbejde ved blandt andet musik- og sportsarrangementer.

I dag har foreningen omkring 30 medlemmer, som allerede har haft mange opgaver. De har blandt andet været vejvisere ved HCA Marathon, hjælpere til café-aften på institutionen Munkehatten og skænket sodavand i Skøjtehallen til OIK's kampe.

Når medlemmerne arbejder, er der altid en koordinator med, og det frivillige arbejde foregår i grupper, da det er mest trygt for deltagerne.

-  At modtage handicapprisen er et kæmpe skulderklap, som jeg vil dele med Team U-Frivilligs medlemmer og vores mange samarbejdspartnere, siger Poul Erik Petersen.

Årets handicappris blev uddelt af borgmester Peter Rahbæk Juel og Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen.

- Det er vigtigt, at vi som kommune anerkender og påskønner de mange frivillige, der hver dag gør en kæmpe indsats for mennesker med handicap. Team U-frivillig hjælper med at skabe forståelse for mennesker med nedsat funktionsniveau,  og inspirerer forhåbentlig også andre til at inddrage mennesker med handicap, siger Brian Skov Nielsen.

"Team U-Frivillig" fik også "kickstarter"-prisen, da Odense kommune i september uddelte frivilligpriser i forbindelse med Ildsjæleprisen.

Læs mere om foreningens arbejde her

Læs også Kristian er ordblind: - Man er naiv, hvis man tror, man kan skjule det