Musikken vender tilbage til Magasinet: - Koncerterne er byens nerve

Efter en lang coronapause skrues der nu op for lyden og musikken igen på Magasinet i Odense. Og det er rigtig godt for kulturlivet i byen, siger By- og Kulturrådmand.

"Jeg drømmer om en sang ligesom barndommens somre uden regnvejr og torden. Hvor himlen den er klar, og hvor alt det, der førhen var galt, er i orden."

De ord kan man snart høre fra sanger og sangskriver Claus Hempler på spillestedet Magasinet i Odense. Han åbner nemlig musikscenen lørdag 27. juni. 

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Koncerter giver liv til byen

Koncerterne vil give et stort løft til Odense, mener By- og Kulturrådmand i Odense Jane Jegind (V).

- I coronatiden har vi lært, hvor stor betydning kulturlivet har. Så åbningen af musikscenen betyder enormt meget for Odense, da koncerterne på Magasinet er byens nerve, siger hun.

Hun påpeger, at alle sukker efter oplevelser oven på de seneste måneders nedlukning. Desuden giver det anledning til at bruge resten af byen også.

- Koncerten på Magasinet bliver håndteret på en måde, så man sammen med de øvrige koncertgæster - dog med sikker afstand til hinanden - kan nyde koncerten og måske bagefter gå ud og hygge sig i byen, hvor man heldigvis også er klar til at tage imod gæster igen, siger hun.

Corona-sikker koncert

Normalt plejer Claus Hempler at trække rigeligt med publikum, men i denne omgang kan han maks spille for 237 gæster. Det er nemlig det maksimale antal, der må være på Magasinet til koncerten. 

Andre spillesteder i Odense begynder også at åbne for musikken. Spillestedet Dexter åbner for eksempel deres musikscene den 18. juni, hvor Vestbo Trio spiller første koncert siden nedlukningen.