Nye beregninger: Nyt OUH vil mangle 1.400 parkeringspladser i 2030

Selvom Nyt OUH endnu ikke er taget i brug, så vil der mangle parkeringspladser allerede i 2030.

Byggeriet og etableringen af det kommende supersygehus Nyt OUH er i fuld gang ved motorvejsafkørsel 50 i det sydlige Odense. 

Men allerede inden de første patienter rykker ind, skal der det enorme byggeri udvides.

For i 2030 vil der mangle 1.400 parkeringspladser ved Nyt OUH. Derfor har regionsrådet i Region Syddanmark mandag besluttet at sætte gang i planerne for, hvordan det skal ske.

- Vi skal jo have fundet ud af, hvordan vi kan skaffe de sidste parkeringspladser. Derfor har vi besluttet at få rådgivning til, hvordan vi gør det bedst muligt, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Anlægs- og Innovationsudvalget i Region Syddanmark, til TV 2 Fyn. 

I 2010 blev det fastlagt, at der skulle etableres 3.000 parkeringspladser. Ifølge nye beregninger vil der i 2030 nu være brug for næsten halvanden gang så mange - nemlig 4.400 pladser. 

Ignorerede beregning

I 2012 blev der også lavet en analyse, som estimerede, at der i 2020 var behov for 3.640 parkeringspladser. Ifølge Region Syddanmark var der stor usikkerhed om den analyse, og derfor blev der ikke ændret noget i planerne for byggeriet.

- Vi tager det meget alvorligt, for vi har alle oplevet at komme til sygehuset i god tid, men alligevel blive nervøs for om man når det, fordi man har brugt lang tid på at få en parkeringsplads, fortæller Karsen Uno Petersen.

Hvorfor tog I det så ikke alvorligt i 2012?

- Det er jo nok et spørgsmål om prioriteringer. Der er mange opgaver, der skal løses, og parkeringspladser er nok en af de ting, der kan vente. Bare det er færdigt, når sygehuset åbner.

I første omgang har regionsrådet afsat fem millioner kroner til rådgivningen. Hvad selve udvidelsen af parkeringskapaciteten koster ved Karsten Uno Petersen endnu ikke.

- Vi bliver nødt til at vente, til vi har nogle konkrete forslag, siger han.

Nyt OUH er først klar til at tage imod patienter tidligst i foråret 2024. 

Oversigt

    Oversigt