I det fynske folks tjeneste

OUH holder øje med dræberbakterie

En professor på OUH beroliger med, at der endnu ikke er observeret tilfælde af den farlige bakterie, som hærger københavnske sygehuse.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

I hovedstadsområdet er der i øjeblikket 75 patienter, der er smittet med den dræbende tarmbakterie Clostridium Difficile. Bakterien er desuden fundet på 12 nyligt døde mennesker.

På OUH er man opmærksom på risikoen, men har endnu ikke oplevet bakterien endnu.
- Sådan noget har det med at sprede sig, men vi har ikke set nogen endnu. Vi holder et vågent øje med det, siger Hans Jørn Kolmos, der er professor og overlæge på mikrobiologisk afdeling og formand for hygiejnekomiteen på Odense Universitetshospital, til Fyens Stiftstidende.

Der er altså en risiko for, at bakterien kan dukke op på OUH, men det betyder ikke at sygehuset er i alarmberedskab.

- Vi er agtpågivende, fordi der i øjeblikket er epidemi, men det er ikke nyt, at vi har fokus på netop den bakterie, siger Hans Jørn Kolmos.

Dræberbakterien flourerer i øjeblikket på hele seks sygehuse i hovedstadsområdet, og dukkede sygdommen først op i region Syddanmark, kunne bakterien også udbredes her.
- En mulig grund til, at bakterien har bredt sig til så mange sygehuse i København er, fordi man flytter patienter imellem sygehusene i stort omfang. Det gør vi også i Syddanmark men ikke i samme udstrækning, siger Hans Jørn Kolmos til avisen.