Strømafbrydelse ramte både Odense og Svendborg

Tre fejl på det fynske el-net ramte torsdag aften på samme tid flere tusind el-kunder.

Opdatering
Clock03. dec 2020, kl. 23:14
Artiklen er gennemskrevet.

Blandt andet Odense blev torsdag aften ramt, da tre fejl på én gang tog strømmen flere steder på Fyn.

To fejl ramte på én gang på el-nettet mellem midtbyen og havnen i Odense.

- Det var årsagen til, at det har blinket i det meste af Odense, og at cirka 2.000 kunder var ramt i op til halvanden time, oplyser Claus Rasmussen, driftschef hos Vores Elnet, til TV 2 Fyn.

Samtidig ramte en fejl på el-nettet dele af Svendborg. Her er der enkelte kunder som ved 23-tiden endnu ikke har fået strøm.

Ved 22.30-tiden skulle alle i Odense gerne have fået strøm igen, siger Claus Rasmussen.

Mørkt her der og alle vegne

Da strømafbrydelsen ramte var det umuligt for TV 2 Fyn, at få fat i el-selskabet eller se driftstatus på de normale kanaler som Energi Fyns side på Facebook.

Således gik TV 2 Fyns sene nyhedsudsendelse også i luften klokken 22.00, men måtte afbrydes kort efter på grund af strømproblemer.

Læserne reagerede hurtigt og meldte om mørklagte bygninger i Cortex Park, mens TV 2 sendte EM i håndbold ved hjælp af nødgeneratorer.

Ifølge oplysninger fra læserne ramte strømafbrydelsen også Tarup, i postnummer 5230, Fraugde i Odense SØ, mens der også var mørklagt i både Odense V og N.

Desuden fortæller en læser om, at Otterup blev ramt af strømafbrydelse klokken 17.00, mens der også var strømafbrydelse i Middelfart og omegn torsdag morgen.