Tinderbox frifundet i sag om pirattaxaer

Der var ikke tale om et brud på taxaloven, da Tinderbox i 2018 fik frivillige til at køre kunstnerne i sponsorerede biler til og fra pladsen.

Fyns største festival har været under anklage for i 2018 at benytte frivillige til at køre taxa-kørsel med kunstnerne i sponsorerede biler. 

Armbåndene til de frivillige var dermed den eneste betaling. Men det er ikke i strid med reglerne, slog Retten i Odense fast fredag. Det skriver Fyens.dk.

Ifølge avisen lagde dommeren vægt på, at stjernerne ikke selv havde betalt for transporten, og at de frivilliges armbånd ikke kunne sammenlignes med betaling for kørslen.

Derfor skal festivalen heller ikke betale de 35.000 kroner, som anklageren Kirsten Flummer ellers havde krævet for brud på taxaloven.

Stjerner fragtet i 11 sponsorede biler

Sagen tog sin begyndelse, da en taxachauffør blev opmærksom på en sort Audi, som en ung mand transporterede tre medlemmer af bandet French Montana i.

Det var én blandt i alt 11 biler, der var stillet til rådighed af Audi og Volkswagen. Og i dem kørte de cirka 20 frivillige stjernerne, der blandt andet omfattede Iggy Pop, Depeche Mode og Alanis Morrisette, fra hotel og lufthavn til Tusindårsskoven og retur.

Statsadvokaten besluttede på den baggrund at sende sagen i retten for at få en principafgørelse, da den skulle afgøres efter taxalov, der først var trådt i kraft 1. januar 2018.

Anklageren pegede på, at de frivillige, der kørte bilerne, ikke havde erhvervskørekort, at Tinderbox ikke havde kørselskontor, og at bilerne ikke var godkendt til erhvervskørsel.

Derfor mente hun, at der var tale om taxakørsel, som Tinderbox alene tjente på, idet festivalen slap for at hyre en taxa og blot kunne "lønne" de frivillige med festivalarmbånd.

Besparelse er ikke fortjeneste

Forsvarer Michael Styrishave mente derimod ikke, at der var tale om indtjening for festivalen. En besparelse udgør ikke en fortjeneste, lød det.

Han henviste til, at artisterne burde have betalt for transporten, hvis taxalovgivningen skulle være aktuel at tage i brug.

Og det blev altså også det, som dommeren lagde vægt på som afgørende. Sagen tages derfor kun op igen, hvis anklagemyndigheden vælger at anke den, skriver Fyens.dk.

Oversigt

    Oversigt