Ukrainske Anna forfølger iværksætterdrøm: - Du vinder aldrig i lotteriet, hvis du ikke prøver

Ukrainske Anna Povod kender til både nedture og opture som dansk iværksætter. Efter en nedtur under corona er hun igen optimist med sit nye erhvervseventyr i Odense.

Gåpåmod og viljestyrke er vigtigt for en spirende iværksætter.

38-årige ukrainske Anna Povod er iværksætter helt ind til benet. Hun ved, at man ikke kommer sovende til succes.

Hun måtte se sin egen virksomhed gå ned som følge af coronapandemien og ikke mindst krigen i Ukraine, men nu er hun i gang med sit næste erhvervseventyr fra sit lille kontor på Havnegade i Odense.

- I begyndelsen vil det bare gå mere ned end op. Men du er nødt til at tro på det, og så skal det nok lykkes. Det skal nok komme, for du vinder aldrig i lotteriet, hvis du ikke prøver, siger ukrainske Anna Povod. 

I dag driver hun virksomheden MosDecor. Virksomheden sælger mos-vægge og dekorationer der skal bringe naturen ind mellem de fire vægge i folks hjem. 

Torsdag kunne danskerne se Anna Povod og hendes danske kæreste Stefan Weinreich Thirstrup på fjernsynsskærmen, da de deltog i DR-programmet “Løvens Hule”. 

- Jeg var super glad, og jeg synes, at det jeg er super heldig, fordi jeg havde håbet på et ja fra en af dem, men så fik jeg to. Det kunne ikke være bedre, siger Anna Povod.

Ukrainske Anna Povod bor til daglig i Odense sammen med sin kæreste og barn.
Ukrainske Anna Povod bor til daglig i Odense sammen med sin kæreste og barn.
Foto: Anders Høgh
MosDecor sælger mos-vægge og dekorationer der skal bringe naturen ind i folks hjem. Her lyder filosofien, at mennesker skal føle større kontakt med naturen.
MosDecor sælger mos-vægge og dekorationer der skal bringe naturen ind i folks hjem. Her lyder filosofien, at mennesker skal føle større kontakt med naturen.
Foto: Anders Høgh

Sultne løver i læderstole

De to sultne løver Jacob Risgaard og Jesper Buch fik smag for Anna Povods virksomhed MosDecor. 

De gav begge udtryk i programmet for deres begejstring over hendes viljestyrke og mod over ikke at blive slået ud trods modgang og krig i hjemlandet.

Begge løver satte sig hver især på 10 procent af MosDecor for i alt 100.000 kroner.

- Det var super, super, super, at de begge to kunne lide mit produkt, siger Anna Povod.

- Lad være med at give op

Virksomheden startede som et sideprojekt i 2020. Nu er det en fuldbeskæftigelse for både Anna Povod og kæresten. 

Hendes første forretning indebar at skaffe ukrainsk arbejdskraft til dansk landbrug og gartneribranchen. Den fungerede godt, men en global pandemi og krig i Europa ødelagde forretningen.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være selvstændig. Og selvstændige skal vide, hvis de ikke allerede gør det, at det kommer til at gå op og ned, tilføjer hun.

Anna Povod er heller ikke i tvivl om at eksponeringen i tv-programmet har gjort flere opmærksomme på virksomheden og ikke mindst mos-vægge. 

- Vi kan allerede mærke, at programmet har hjulpet os. Vi har et bedre netværk, og vi har nogen at sprøge til for råd. Jeg tror, at det vil tage os til næste niveau, siger Anna Povod.

Kæresteparret går nu målrettet efter at ekspandere forretningen med Anna Povod som chef for virksomheden.

Hun har lært som sin egen chef, at man skal være ordentlig forberedt på, hvad end modstand, man møder på sin vej, uddyber hun.

- Hav en plan og lad være med at give op, siger Anna Povod. 

Den østfynske fødevarevirksomhed Bælg fik, der laver konfekt baseret på bælgfrugter, fik også investeren Tommy Ahlers med ombord i DR-programmet 'Løvens Hule'.

Oversigt

    Oversigt