Venstrekandidater: Vi går for langt

Medlem af Odense Byråd og folketingskandidat for Venstre, Mark Grossmann, frygter, at børnene bliver tabere, hvis hans parti får flertal for at skære i kontanthjælpen for forsørgere.

- Jeg mener, at kontanthjælpen har et passende lavt niveau, som familier har indrettet deres budget efter. På det menneskelige plan bryder jeg mig ikke om at svinge leen over dem og skabe problemer, der kan ramme børnene. De kan ikke gøre for, at far og mor ikke har et arbejde, siger han til Fyens Stiftstidende.

Venstre har med store annoncer på busser og andre steder slået på, at en familie på kontanthjælp og med tre børn kan få 454.215 kroner i offentlige ydelser.

- Jeg savner, at parti­toppen præsenterer flere realistiske regneeksempler. Det vil nuancere debatten, siger Mark Grosmann.

Venstre folketingskandidat i Faaborg-kredsen, Ole Pedersen, er enig.

- Kampagnen er rettet mod en stor skare af mennesker, og reelt er det kun et fåtal, der ikke gider arbejde, siger han.

Venstrebyrådsmedlem i Odense og folketingskandidat, Claus Houden, er på samme linje.

- Det er vigtigt, at vi har en anstændig tilgang til dem, som ikke klarer sig så godt. Der er en del, der ikke bare kan få et arbejde, siger han.

I går lancerede Dansk Arbejdsgiverforening sit bud på lavere offentlige ydelser. DA ønsker kontanthjælpen sat ned fra 14.416 kr. til 13.515 kr. for forsørgere over 30 år.