I det fynske folks tjeneste

Video: Homostøtte koster indvandrerstemmer

- Hvis man skal have stemmer fra indvandrerbaglandet, må man være direkte negativ eller i det mindste have uld i mund angående homoseksualitet, siger Mehmet Necef, lektor, Mellemøststudier ved Syddansk Universitet.

01:51

Mehmet Necef fortæller, at homofobi er udbredt i indvandrermiljøer.

1 af 2

Den fynske lektor mener, at den kritiske eller uklare holdning til homoseksuelle er en nødvendighed, hvis kandidaterne skal gøre sig håb om at hente stemmer i indvandrerkredse.

- Der er udbredt homofobi eller negative holdninger til åben homoseksualitet i indvandrermiljøet, siger Mehmet Necef.

Voldsom debat i Odense

Mehmet Necefs udmeldinger kommer efter Tim Vermund, socialdemokratisk byrådsmedlem i Odense, sidst i august stillede et forslag om, at odenseanske skolebørn skal undervises i homo-, trans- og biseksualitet.

Forslaget har skabt voldsom debat, hvor især de to indvandrerpolitikere Dahir Jama Roobleh og Mohammed Mansour har været kritiske.

- Det er et rigtigt dårligt forslag. Vi muslimer er imod homoseksualitet. Vi skal ikke snakke om det. Det er væmmeligt, lød det fra Mansour, løsgænger i Odenses byråd, da forslaget blev stillet.

Dahir Jama Robleeh, kandidat for Enhedslisten i Odense, har på sin facebookside sammenlignet homoseksuelle med kameler og hunde.

Selvom Dahir Jama Roobleh føler sig misforstået, ser sagen ud til at koste ham pladsen på Enhedslistens liste til kommunalvalget i november.

Partierne skal være mere opmærksomme

Mehmet Necef mener at partierne bør gøre mere for at sikre, at indvandrerkandidater er enige i partiernes holdninger.

- Hvis disse Mustafa'er og Ahmed'er kommer i folketinget kan de jo nedstemme en bestemt lov og i byrådet kan de være med til at bestemme, om man skal større en bøsseorganisation i Odense, slutter Mehmet Necef.

Se programmet Debat med Buch torsdag aften, hvor vi spørger, om de danske partier giver for lidt eller for meget plads til religiøse særstandpunkter hos deres kandidater.