Vildt syn ved Rosengårdcentret

En flok af op mod tusinde krager holder til ved Rosengårdcentret og Ikea i Odense. Først omkring februar eller marts flyver fuglene videre.

Hvert efterår slår tusindevis af kragefugle som alliker, råger og krager sig ned i træerne nær Rosengårdcentret og Ikea i Odense. Når de i samlet flok letter, males himlen næsten sort af de mange fugle.

Synet af kragerne undrede flere fynboer sidste år, og derfor undersøgte TV 2 Fyn, hvorfor fuglene har bosat sig midt i byen. Nu er fuglene tilbage, og det samme er forundringen.

- De sidder der, fordi de i store grupper får noget fælles beskyttelse. De søger de steder, der er sikrest; store træer og træer, hvor de kan være mange, og hvor de ikke risikerer at blive hapset af en duehøg, forklarede naturvejleder Henrik Kalckar sidste år.

Angriber ikke mennesker

Naturvejlederen forventer, at den store fugleflok vil blive nær Ikea og Rosengårdcentret nogle måneder endnu, indtil ynglesæsonen begynder.

- Det vil sige sådan omkring februar-marts. Der begynder fuglene, der skal nordpå, at trække videre alt efter vejrliget, forklarede naturvejlederen.

Selvom synet af fuglene en mørk vintermorgen kan virke som en scene fra Hitchcocks gyserfilm "Fuglene", skal de julehandlende dog ikke frygte kragerne. Kragerne er ikke nemlig ikke kendte for at angribe.

Til gengæld kan man med rette frygte at få en fugleklat i hovedet, hvis man går under træerne langs Stærmosegårdsvej, hvor kragerne holder til.