I det fynske folks tjeneste

Virtuel bjergrytter: Cykling Odense tilbyder e-cykling

Som den første cykelklub i Danmark har Cykling Odense valgt at tilbyde e-cykling til sine medlemmer. Målet er både at få en bredere medlemsskare og i endnu højere grad være med til at fremelske glæden ved at cykle.

Snart kan du prøve kræfter med kendte cykeletaper som Alpe d'Huez. Odense Cykling tilbyder e-cykling Foto: Niels Meilvang / Scanpix

Cykling Odense vil gerne vise, at e-cykling ikke er i samme kategori som den øvrige e-sport foran skærmen, for i e-cykling skal man op på en cykel og træde i pedalerne, fortæller Claus Rasmussen, formand i Cykling Odense.

- Man kan få bevæget sig eller komme i bedre form og samtidig virtuelt køre på de mange berømte etaper, man ellers kun ser i fjernsynet, og så giver det vores medlemmer mulighed for at dyste mod personer i andre lande, siger Claus Rasmussen.

Læs også Cykling Odenses ildsjæl har fået 120.000 kr. til børnene

På sigt vil der også i dansk regi blive kørt e-cykelløb og mesterskaber under UCI og DCU, og allerede nu begynder e-cykelteams at blive etableret flere steder på den internationale scene.

Claus Rasmussen ser da også en række muligheder med den nye form for cykling, som vil indgå i Cykling Odenses i forvejen mange tilbud til nuværende medlemmer og alle andre, som ønsker at cykle i klubben

- I dag dyrkes både cross, mountainbike, banecykling og landevejscykling i klubben, så e-cyklingen er en naturlig forlængelse af de mange discipliner, vi favner, siger Claus Rasmussen.

Cykling Odense har et tæt samarbejde med Odense Kommune, hvor cykling indgår som en del af skoleprogrammet. Cykling Odenses leder af skolearrangementerne, Allan Poulsen, ser ligeledes det nye tiltag som en fantastisk anledning til at udvikle samarbejdet og programmet yderligere.

- Vi kan tilbyde e-cykling i cykelskolen, lave skoleturneringer eller bruge det i forbindelse med valgfag. Det vil være med til at give eleverne motion, mere bevægelse og en bedre kondition, der er centralt i den nye skolereform, fortæller Allan Poulsen.

 


•    Skoleprojekterne i Cykling Odenses regi har årligt 6.500 skolebørn gennem projekterne
•    Cykling Odense har den firedobbelte verdensmester Alex Rasmussen i spidsen for 
e-cyklingprojektet i opstartsfasen
•    Cykling Odense vil præsentere en lille del af projektet 19/1-19 i forbindelse med kommunens Sportslørdag, hvor det vil være muligt at prøve kræfter med det nye tiltag
•    Cykling Odense forventer, at hele projektet vil klar i løbet af maj 2019