Stor strejkepukkel tager tid at komme over: - Forbered jer på lange ventelister

Lørdag begynder de strejkende sygeplejersker på arbejde igen, og dermed kan Region Syddanmark begynde at nedbringe bunken af udskudte behandlinger.

Omkring 30.000 patienter i Region Syddanmark er blevet berørt af den ti uger lange sygeplejestrejke. Lørdag genoptager de strejkende sygeplejersker arbejdet, og dermed kan sygehusene i Region Syddanmark vende tilbage til normal drift.

Den store bunke af udskudte behandlinger og undersøgelser, strejken har medført, betyder dog, at syddanskere fortsat vil opleve længere ventetider.

- Nu sætter vi gang i arbejdet med at nedbringe den store pukkel af udskudte behandlinger og undersøgelser. Sammen med sygehusene vil vi over den kommende tid få os et overblik og derefter lave en plan, så vi får hjulpet patienterne bedst muligt og hurtigst muligt. Men vi må forberede os på, at det kommer til at tage tid, og at det vil påvirke vores ventetider på undersøgelser og behandlinger, siger regionsdirektør Jane Kraglund.

Rammer også nye patienter

Den lange sygeplejestrejke blev standset, da et flertal i Folketinget fredag stemte for et lovforslag om at stoppe strejken. Sundhedsstyrelsen vurderede inden da, at det ville tage to år at arbejde sig gennem den pukkel, strejken medførte.

Derfor vil nye patienter stadig også kunne opleve, at deres indkaldelsesdatoer vil ligge et stykke ude i fremtiden.

Sygehusene kan med andre ord ikke nødvendigvis undersøge og behandle patienterne inden for den tid, som patienterne har krav på - i så fald kan patienterne vælge at blive behandlet enten på et andet sygehus eller privathospital.

Samtidig understreger Region Syddanmark, at patienter, der fortsat berøres af strejken, får direkte besked.

Oversigt

    Oversigt