I det fynske folks tjeneste

'Det er ikke smart at spare på fremtidens voksne'

Politikerne har åbnet døren på klem i forhold til at finde 30 millioner kroner til børne- og ungeområdet. Det vækker håb hos både forældre og personale i en af de børneinstitutioner, hvis fremtid er på spil.

01:54

Udflytter børnehusene i Odense er truet, hvis kæmpebesparelserne bliver til virkelighed. Men efter at politikerne har åbnet for budgetforhandlingerne, har de hos børnehusene fået håb igen.

-Det er ganske, ganske positivt, at de åbner budgetforhandlinger igen, siger Kenneth Larsen, der er pædagog hos Børnehuset Elverhøj.

Finder politikerne ikke en økonomisk løsning, er Elverhøjen en af de i alt syv udflytter børnehuse, som kommunen vil lukke.

- At børne og ungeområdet igen skal skæres på, det kan jeg ikke forstå, siger Kenneth Larsen og fortsætter:

- Det er fremtidens voksne det her. Og selvfølgelig også fordi, jeg har det her erhverv, som jeg har, så synes jeg, at det ikke er så smart at spare på fremtidens voksne, som skal bære det fremtidige samfund, siger han.

Og han er ikke alene om den holdning. Hos forældrebestyrelsen, som repræsenterer alle 115 børnehuse i kommunen, er de enige.

- Der ikke tages bare fem minutter af pædagogernes tid, uden at der ikke længere er tale om et pædagogisk tilbud, siger Christine Louise Dalskov, der er formand for institutionsbestyrelsen i Åløkke/provstegård, Odense.

Alle partierne bag forliget skal mødes i næste uge. I følge Odenses borgmester Anker Boye skal de nu analysere, hvilke mulige finanseringskilder, der er til at løse udfordringen.