I det fynske folks tjeneste

Althea Reinhardt: Hun blev landsholdets joker

Hun var EM-debutant, men sprang nærmest ind og påtog sig en hovedrolle ved EM i håndbold i december. Den 20-årige Althea Reinhardt er nu nomineret til Publikumsprisen ved Sportslørdag lørdag den 21. januar.

01:54

Althea Reinhardt fra Odense Håndbold er nomineret til Publikumsprisen ved Sportslørdag.

1 af 2

Ved EM i kvindehåndbold i december var håndboldspilleren fra Odense Håndbold blot debutant. Alligevel slog hun til og pådrog sig en lille hovedrolle i turneringen.

For Althea Reinhardt var målmanden der snuppede det ene straffekast efter det andet og holdt Danmark inde i kampene, når modstanderen havde 100-procentschancer.

Læs også Danmark vinder over Montenegro: Fynske Althea Reinhardt snupper straffekast

- Hun er landsholdets joker, der bliver sendt på banen, når der virkelig er brug for en redning

TV 2 SPORTEN

Althea Reinhardt trak den ene store overskrift efter den anden:

"Danmark vinder over Montenegro: Fynske Althea Reinhardt snupper straffekast"
"Danmarks keeper-komet topper EM-statistikken"
"Reservekeeper fra Odense bliver høj på straffesucces"
"Jubel i Odense Håndbold: Nyindkøb på guldkurs under EM"

- Hun er landsholdets joker, der bliver sendt på banen, når der virkelig er brug for en redning. Og det er en rolle, Althea Reinhardt udfylder på fremragende vis, skrev tv2.dk.

Hun har også været en stor profil på sit hold i Odense Håndbold, og derfor er 20-årige Althea Reinhardt også nomineret til Publikumsprisen ved Sportslørdag lørdag den 21. januar.

- Jeg har kun været nomineret til én pris en gang før, jeg tror det var Årets Navn, da jeg spillede i Roskilde. Det er da et stort skulderklap at være nomineret,  siger Althea Reinhardt.

Det var en stor oplevelse at være med til EM, fortæller Althea Reinhardt:

- Jeg havde ikke forventet at tage så mange straffe, men jeg vidste godt, at det kunne blive min rolle at skulle ind på straffekastene, fordi Sandra Toft var jo første-målmand. At det gik så godt, er jeg glad for, siger Althea Reinhardt.

Se hele interviewet med Althea Reinhardt her:

05:49 Luk video

Herunder er de 12 nominerede

Sportsåret på Fyn fejres ved hele Fyns fælles fest for sporten, Sportslørdag. Traditionen tro uddeles flere prestigefyldte priser, og du kan være med til at bestemme, hvem der skal løbe med publikumsprisen. Vinderen kåres lørdag 21. januar ved Fynske Bank Sportslørdag 2017 i Odense Idrætshal.

Du kan deltage i afstemningen på Sportslørdags Facebook-side

Althea Reinhardt

Trods sin unge alder - 20 år - har Althea Reinhardt været en af de bærende kræfter hos Odense Håndbold, som for første gang i mange år er med helt fremme i landets bedste håndboldrække for kvinder. Althea Reinhardt har været udtaget til Klavs Bruun Jørgensens landsholdstrup.

Ann-Louise Peters

Dartspilleren fra Assens løb med en tredjeplads i British Darts Organizations store turnering Lakeside World Professional Darts Championship. Den bedste danske dartpræstation nogensinde på internationalt plan.

Læs også Danmarks keeper-komet topper EM-statistikken

Antonio Porta

Argentinske Porta er en stjerne hos Svendborg Rabbits. Han er tilbage efter at have vundet den næstbedste række i Italien og kan igen begejstre de sydfynske tilskuere.

Jakob Larsen

Træneren bag GOG’s sportslige genrejsning. Seks år efter økonomisk nedtur, konkurs og tvangsnedrykning vendte GOG i 2016 for alvor tilbage til dansk tophåndbold med en DM-bronzemedalje og en pokalfinaleplads.

Lasse Norman Hansen

Ved OL i Rio vandt Lasse Norman to bronzemedaljer med hjem. For andet OL i træk vandt han medalje i omnium individuelt og var samtidig med på holdet, der sikrede Danmark en medalje i banecykling.

Læs også Reservekeeper fra Odense bliver høj på straffesucces

Nicolaj Møller Madsen

Det unge motorsportstalent fra Søndersø har fået en stribe af flotte resultater med sit AUDI-team i GT3 og GT4. Der sigtes højt mod Le Mans i 2017.

Rikke Møller Petersen

Den tidligere verdensmester og verdensrekordindehaver fik en trøstende krammer af mediefænomenet Peter Falktoft efter skuffelsen i 200 meter bryst ved OL i Rio. Senere fik hun dog oprejsning, da hun sammen med resten af holdet vandt bronze i 4 x 100 meter medley.

Læs også Jubel i Odense Håndbold: Nyindkøb på guldkurs under EM

Steen Grytebust

Målmand Grytebust har været OB’s bedste i en lang række kampe i superligaen 2016. Midt i en lang OB-krise har Grytebust holdt niveau, og dette har medført, at han er blevet udtaget til det norske landshold.

Stinna Tange Kastrup

Dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup vandt bronze i mesterskabsklassen ved para-OL i Rio. Stinna Tange Kaastrup er født uden ben.

Læs også Talentfuld Odense-målvogter udtaget til EM

Tony Romano

Odense Bulldogs’ nye hot shot er Tony Romano. I en sæson, hvor Odense begyndte vaklende, fik Romano Bulldogs på rette kurs med en lang stribe mål. Med 15 rene mål to måneder inde i sæsonen har amerikaneren overrasket positivt.

Tue Lassen

I 2016 var han med til at sikre det danske landshold VM-guld i orienteringsløb for mixhold. På individuel plan var han et sekund fra at sikre sig DM, men måtte tage til takke med en sølvmedalje.

Viktor Axelsen

Ved sit første OL nogensinde vandt Viktor Axelsen en flot bronzemedalje i herresingle i badminton. Samtidig har han også vundet individuelt EM i 2016, og sammen med de andre dygtige danske landsholdsherrer sikrede han sig både EM og VM (Thomas Cup) for hold.

 

Althea Reinhardt på Facebook efter EM: