Politiet fortsat på bar bund: - Forfærdeligt og besynderligt

Bilister, der kører under de fynske motorvejsbroer, ærgrer og undrer sig over, hvorfor politiet endnu ikke er kommet videre i stenkastsagen.

Fyns Politi har modtaget 1.100 henvendelser i sagen om stenkast på Fynske Motorvej.

Der endnu ingen tip, der kan føre til en anholdelse af den eller de gerningsmænd, som flere gange har kastet sten mod biler fra motorvejsbroerne.

Det ærgrer de bilister, der kører under motorvejsbroerne. TV 2/Fyn mødte flere utilfredse fynboer på rastepladsen Kildebjerg i Odense.

- Det er forfærdeligt, de ikke har fundet noget, siger pensionist Otto Haas fra Helsinge.

- Det er lidt dårligt, for vi bliver alle sammen lidt bange, når vi kører under broen. Når jeg kører med min mor, er hun helt hysterisk, hver gang vi skal forbi en bro, tilføjer husmor Charlotte Richford. 

Sæt overvågning op

I alt har Fyns Politi registreret seks tilfælde, hvor store sten er blevet smidt ned på motorvejen.

De mange stenkast efterforskes som én samlet sag. I sommeren 2016 mistede en tysk kvinde livet, da bilen blev ramt af en 30 kilo tung betonklods.

Senest måtte bilister på motorvejen 20. december 2017 undvige for flyvende sten. Der bør gøres noget, mener flere af bilisterne på Kildebjerg, der ligger tæt på nogle af de steder, hvorfra der er kastet sten.

- Man skal sætte noget overvågning op og få stoppet det og fanget de slyngler, der render og laver de ting, siger direktør Morten Marhauer.

Genetisk spor

Fyns Politi har siden 2016 taget cirka 150 mundskrab af mistænkte, men ingen har matchet de dna-spor, der er blevet fundet på gerningsstederne.

- Det er lidt besynderligt, fordi vi har hørt, at der er kommet genetiske spor på de her sten, som måske kommer fra et byggemarked. Der er fundet et cigaratskod på broen. Men det er lige som om, det ikke rigtig er kommet videre, tilføjer Inger Margrethe Mogensen.

Efterforskerne mangler at gennemgå mellem 20 og 30 tip, før bunken med henvendelser er tom. Det er dog ikke tip, politiet tror kan føre til en opklaring.

- Vi er stort set igennem alle tippene, vi har fået, så vi har stadig et kæmpe ønske om, at der må være nogen derude, der ved noget, som ikke har henvendt sig endnu, siger vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, Per Lydiksen Laursen.

Fyns Politi: Nogen måde vide noget

Alligevel frygter vicepolitiinspektøren ikke, at sagen skal henlægges sammen med andre uopklarede sager.

- Jeg er stadigvæk optimistisk, og det skyldes, at pludselig dukker en person op og siger, at det kunne godt være min brik passer ind i jeres puslespil.

- Jeg er stadig af den overbevisning, at der må være nogle borgere, der ved noget, siger han.

Derfor beder Fyns Politi igen offentligheden om hjælp.

- Opfordringen skal egentlig være, at man kontakter politet. Så skal vi nok behandle henvendelsen på en god og fortrolig måde, forsikrer vicepolitiinspektøren. 

Se interviewet med vicepolitiinspektøren.

Oversigt

    Oversigt